Urheilu

Heikkilä nappasi kultaa ammunnan MM-kisoissa

Suomen Tomi-Pekka Heikkilä juhli tiistaina Etelä-Korean Changwonissa maailmanmestaruutta. Heikkilän kulta tuli 10 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Mitali oli MM-kisoissa Suomelle ja Heikkilälle toinen. Viime viikolla Heikkilä saavutti 50 metrin normaalijuoksuissa pronssia.

Heikkilä johti kilpailun ensimmäisten 20 laukauksen jälkeen (194 pistettä). Kun viimeisetkin 20 laukausta onnistuivat mainiosti, oli tuuletusten vuoro. Sitten Heikkilä jännitti viimeisten ampujien suorituksia.

– Kyllä muut saavat ampua lujaa, jos meinaavat ohi mennä. Eipä ainakaan jää huono maku suuhun siitä, että olisin ampunut huonosti, Heikkilä sanoi heti kilpailunsa päätyttyä.

Heikkilä ampui 388 pistettä (194+194), joka on hänen paras ”sekareiden” tuloksensa kahteen vuoteen ja jää vain pisteen hänen ennätyksestään. Kun kilpailu lopulta päättyi, oli Heikkilän MM-kultamitalijuhlien vuoro.

Heikkilä sai näin uralleen komean päätöksen.

– Tämä oli viimeinen maajoukkuekilpailuni, ellen sitten kotona tule jollain ihmeen kaupalla toisiin ajatuksiin, Heikkilä kertoo Ampumaliiton tiedotteessa.

Suomi sijoittui joukkuekilpailussa neljänneksi Ruotsin viedessä mestaruuden.