Urheilu

Pieniniemi tarttui naisjääkiekon haasteeseen

Mika Pieniniemi on naisten jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Hänen sopimuksensa yltää Sotshissa olympiaturnauksen huipentuvan kauden 2014 loppuun.

Naisten maajoukkue on ollut ilman päävalmentajaa viime kesästä lähtien, kun edellisen päävalmentajan Pekka Hämäläisen sopimus päättyi.

SM-liigassa KalPan päävalmentajana työskennellyt, myös Kärppiä ja Ässiä valmentanut Pieniniemi joutui harkitsemaan suostumustaan, kun kuuli Jääkiekkoliiton tarjouksen. Hän on Oulun Kärppien junioritoiminnan toiminnanjohtaja.

- Tovi tuli mietittyä asiaa, miten saada projekti sovitettua arkipäivän elämään. Tämä on minulle mahdollisuuksien paikka, haasteeseen tarttunut Pieniniemi, 46, sanoi.

Olympiapronssia vielä 2010 Vancouverissa voittanut Suomi oli viime MM-kisoissa neljäs. Se, ettei maajoukkueella ole aikoihin ollut päävalmentajaa, on ollut pelaajille kiusallista.

- Joukkue on huojentunut, että pääsemme jatkamaan matkaa kohti olympia-Sotshia. Päävalmentaja tuo johtajuutta, puolustaja Jenni Hiirikoski kertoo.