Urheilu

Tuuli täytti minimitavoitteensa

Niki Tuuli käänsi vaikean viikonlopun kohtuulliseksi suoritukseksi Misanon radalla Moto2 -luokan San Marinon MM-osakilpailussa.

– Viikonloppu oli kokonaisuutena hankala vaikka kisassa meno olikin jo nousujohteisempaa, Tuuli tiivisti ajettuaan maaliin 21. sijalla.

– Perjantain harjoituksissa sain ihan ok-kyydin päälle. Ero kärkeen oli toisessa treenissä 1,3 sekuntin paikkeilla, mutta siitä huolimatta tuntuma ajamiseen oli hakusessa. Lauantaihin lähdettiin hakemaan parempaa fiilistä pyörän päällä ja sitä kautta edelleen pienentämään eroa kärkeen, Tuuli selvitti.

Se suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut toivotulla tavalla.

– Sitä mukaa, kun kyytiä yritti lauantaina nostaa, niin myös riskit kasvoivat ja tällä kertaa ne riskit maksoivat kolmena kaatona. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut itselle tai pyörälle, mutta totta kai kolme kaatoa yhteen päivään vaikuttaa itseluottamukseen ja siihen miten pyörää saa vietyä uudestaan rajoille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aika-ajoista lopputuloksena 28. sija ja kaksi sekuntia kärkeen eli parannettavaa jäi runsaasti.

– Sunnuntaille ei asetettu mitään suurempia tulostavoitteita hankalan lauantain jälkeen vaan lähdettiin hakemaan ehjää suoritusta ja maaliin pääsyä.

Kisapäivään lähdettiin lämmittelyllä. Suomalaiskuskin ajaminen oli hakemista.

– Itse kisan alun otin rauhallisesti ja tunnustelin tilannetta. Pikku hiljaa kisan edetessä ajaminen parani ja tekeminen oli ok-tasolla. Maaliin tulin ja eroa kärkeen jäi 48 sekuntia.

– Kokonaisuutena viikonloppu oli hankala ja siitä jäi paljon opittavaa ja pohdittavaa ennen seuraavaa kilpailua. Nyt pitää käydä tarkkaan läpi kuluneen viikonlopun haasteita ja palata sen pohjalta viisaampana Aragonin kisaan parin viikon kuluttua, Tuuli summaili.