Moottoriurheilu

Schumacher Juniorille huikea hattutemppu

Heikki Kulta

Michael Schumacherin 19-vuotias poika Mick Schumacher sankaroi viikonloppuna isänsä tavoin Nürburgringin radalla ja voitti kaikki kolme F3-Eurosarjan starttia.

Prema-tallin saksalaislupaus singahti näin vain kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta Red Bull-suojatti Dan Ticktumista. Toro Rossolle ehdolla oleva britti johtaa nyt pistein 264-261.

Mick Schumacher avasi voittotilinsä Spassa. Sen jälkeen kolmena viikonloppuna hän on voittanut nyt viisi kisaa yhdeksästä.

Nürburgring onnistui täydellisesti.

– En voisi olla onnellisempi tämän viikonlopun tapahtumista ja loistavasta autostani. Tiimi on tehnyt kerta kaikkiaan hienoa työtä ja olen ylpeä siitä, kun pystyin ottamaan kaiken irti autosta näiden kolmen voiton nappaamiseksi. Sain hienot startit, olin hereillä uusintastarteissa ja joka hetki pystyin tekemään eroa Robert Scwartzmaniin. Se oli voitonavain. Nyt odotan innolla seuraavia kisoja Red Bull Ringillä, Schumacher myhäili.

Avauskisaan lauantaina Schumacher starttasi kakkospaikalta. Sunnuntain kisoissa hän oli kummassakin paalulla. Hän teki kaikissa kolmessa startissa myös nopeimman kisakierroksen.