F1

Vettel edelleen Intian nopein mies

Ensimmäisen kerran F1-historiansa aikana Red Bull -talli valloitti eturivin lähtöruudut kolmannessa perättäisessä kilpailussa.

MM-kärki Sebastian Vettel hakee neljättä perättäistä Grand Prix -täysosumaa paraatipaikalta paalumiehenä, kun kuittasi Korean kalavelat tallikaverilleen Mark Webberille 44 tuhannesosan turvin.

– Viimeinen kierros olisi voinut mennä paremmin. Pidin huolen, ettei virheitä tule – varsinkin nelosmutkan otin varman päälle, Vettel taustoitti vähäistä eroa.

Red Bull vei eturivin nyt 18. kerran. Kaudella 2010 Vettel ja Webber miehittivät kymmenen kertaa eturivin lähtöruudut.

Vetteliä kuuden pisteen päässä takaa-ajava Ferrarin Fernando Alonso jäi myös McLarenien taakse ja pääsee kisaan viidennestä ruudusta.

Ferrari löi kaikki uutuudet peliin, mutta ei pystynyt vastaamaan Red Bullin ylivoimaan. Alonso hävisi Vettelille puoli sekuntia, joskaan saksalainen maailmanmestari ei saanut läheskään kaikkea irti R8-autostaan.

Alonso häviää
Neweyn autolle

– Yritimme kaikkemme, mitä löytyi, mutta ei ole mitään mahdollisuutta päästä Red Bullin tai McLarenin eteen. Loppupeleissä viides paikka ei ole huonosti, koska helposti olisimme voineet livetä paljon alemmas, jos jokin olisi mennyt vikaan, Alonso tuumaili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tavoitteemme oli tietysti lyödä Red Bull, mutta oli mahdotonta taistella heitä vastaan – ainakin aika-ajossa. Kun automme olivat iskukyvyltään samoissa, oli mahdollista taistella Vetteliä vastaan ja olimme heidän edelläänkin. Nyt taistelemme Adrian Newey’ä vastaan, emmekä tällä hetkellä pärjää hänelle.

– Meidän on pakko pystyä tuomaan jotain erittäin merkittävää kolmeen viimeiseen kisaan. Asiat voivat tässä urheilussa muuttua nopeasti, joten ei ole syytä masentua.

Vetteliltä ja Webberiltä kysyttiin, mistä Red Bullin ylivoima johtuu.

– Se johtuu kuljettajista, Webber huikkasi – ja Vettel nyökkäsi hyväksyvästi vieressä.

Taistelu Alonson kanssa pitää Vettelin valppaana.

– Tämä oli vain aika-ajo. Pisteistä ajetaan vasta kisassa. On tietysti parempi olla hänen edellään kuin perässään. Muistutan, että tänä vuonna on nähty hyvin erilaisia kisoja. Jotkut ovat olleet kovin tylsiä, eikä mitään tapahtunut. Toiset ovat olleet ihan hämmästyttäviä ensimmäisestä kierroksesta asti, Vettel totesi.

Vettel voitti viime vuonna Intiassa paalulta johtamalla kaikki kierrokset. Jälleen hän on ollut nopein mies joka käänteessä.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA