Jääkiekko

Koivu ratkaisi TPS:lle jatkoajalla

Mikko Koivu tuulettaa 4–3-maaliaan Turussa 27. lokakuuta 2012. TS/Jari Laurikko
Mikko Koivu tuulettaa 4–3-maaliaan Turussa 27. lokakuuta 2012. TS/Jari Laurikko

TPS:n ja Bluesin kamppailu jääkiekon SM-liigassa venyi jatkoajalle. Siinä Mikko Koivu Lauri Korpikosken uhrautuvasta syötöstä tuikkasi maalin kulmalta ratkaisun, ja TPS voitti 4–3. Samalla TPS jätti Ilveksen sarjan jumboksi.

TPS:n ykkösnyrkin ylivoimapeli koitui Bluesin tuhoksi, sillä kenttä iski varsinaisella peliajalla joukkueen kaikki kolme maalia. Lauri Korpikoski ja Bruce Willsie tekivät 1+1 tehot ja Kris Russell 0+2. Marko Virtala ampui ensimmäisen maalin. Mikko Koivun merkinnät varsinaisella peliajalla jäivät peräti kolmeen jäähyyn.

– Olemme me aika paljon viime päivinä ylivoimaa harjoitelleet ja kiva, että onnistuttiin, iloitsi kentän paras pelaaja Lauri Korpikoski. Hän totesi, että runsas peliaika hieman tuntui erien lopussa, mutta voitontahtoa onneksi riitti.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja harmitteli pinnan menetystä, sillä kolmen pisteen voitto oli haarukassa.

– Meillä on joukkueessa nuoria pelaajia, joiden on maksettava oppirahansa. He oppivat kuitenkin koko ajan, lohdutteli Pajuoja.

Blues pelasi sitkeästi ja hyödynsi kolmannessa erässä TPS:n heikon hetken kipuamalla minuutissa 1–3 tappiolta 3–3:een. Maalit menivät puolustajien Joonas Jalvannin ja Harri Ilvosen tilille. Kuuma parivaljakko Teemu Ramstedt-Teemu Rinkinen pysyi hyvin kurissa TPS:n kolmosketjun voimin.

– TPS:n ylivoima oli huippuyksilöiden pyörittämänä meille nyt liikaa. Hölmöiltiin varsinkin toisessa erässä tyhmiä jäähyjä, mutta olen lopulta pisteeseenkin tyytyväinen, myönsi Bluesin valmentaja Lauri Marjamäki.

TS–STT