Urheilu

Haka putosi jalkapalloliigasta

Valkeakosken Haka kukisti viimeisellä sarjakierroksella Vaasan Palloseuran Deman puolen tunnin pelin jälkeen tekemällä maalilla 1-0, mutta se ei riittänyt sarjapaikan uusimiseen jalkapalloliigassa. Syynä oli se, että pisteen edellä ollut Pietarsaaren Jaro kukisti samanaikaisesti vieraskentällä Turun Palloseuran.

- Olen todella surullinen. Joukkue on tehnyt kahdeksan viikon pituisella valmennuskaudellani työnsä erittäin hyvin. Olenkin valmis antamaan jokaiselle pelaajalle suuren kiitoksen, sanoi päävalmentaja Juha Malinen.

Malinen ei halunnut lähteä ruotimaan sitä, miten valmennus Hakassa oli hoidettu alkukaudella ennen hänen apuun tuloaan. Vastaavanlaisessa tilanteessa, jolloin joukkue putosi sarjaporrasta alemmaksi, hän kertoi olleensa Kuopion Palloseurassa. Hän oli vastaavasti nostamassa KuPS:n takaisin pääsarjaan.

Malinen uskoi, että Haka tulee takaisin ja entistä vahvempana.

Suuri oli pettymys myös joukkueen kapteenille Sami Sanevuorelle. Hän ei halunnut lähteä ruotimaan joukkueen sisäisiä asioita, mutta totesi, että loukkaantumiset ja muutamat niukat tappiot jäivät kaivelemaan.