Jalkapallo

Voittokaan ei riittänyt Hakalle sarjapaikan säilyttämiseen

Vaikka Valkeakosken Haka kukisti viimeisellä sarjakierroksella Vaasan Palloseuran Deman puolen tunnin pelin jälkeen tekemällä maalilla 1–0, sekään ei riittänyt sarjapaikan uusimiseen jalkapalloliigassa. Syynä oli se, että pisteen edellä ollut Pietarsaaren Jaro kukisti samanaikaisesti vieraskentällä Turun Palloseuran.

– Olen todella surullinen. Joukkue on tehnyt kahdeksan viikon pituisella valmennuskaudellani työnsä erittäin hyvin. Olenkin valmis antamaan jokaiselle pelaajalle suuren kiitoksen, sanoi päävalmentaja Juha Malinen.

Malisen mielestä pari aiempaa ottelua olisi voinut ratketa eduksemme. Tässä hän viittasi mm. Hakan ja HJK väliseen kamppailuun, jossa HJK teki ratkaisumaalin, vaikka kentällä oli samanaikaisesti kaksi palloa.

– Sitä ei ole käsitelty missään elimessä, mutta jotakin kertoo se, ettei kyseisen ottelun tuomari ole saanut enää tehtäviä tuon tapauksen jälkeen, jatkoi Malinen.

Malinen ei halunnut lähteä ruotimaan sitä, miten valmennus Hakassa oli hoidettu alkukaudella ennen hänen apuun tuloaan. Vastaavanlaisessa tilanteessa, jolloin joukkue putosi sarjaporrasta alemmaksi, hän kertoi olleensa Kuopion Palloseurassa. Hän oli vastaavasti nostamassa KuPS:n takaisin pääsarjaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Malinen uskoi, että Hakakin tulee takaisin ja entistä vahvempana. Samaa uskoi myös kotijoukkueen päävalmentaja Olli Huttunen, jonka pelaaja- ja valmentajaura on lähtöisin Valkeakoskelta. Huttunen on myös yksi Hakan osakkeenomistajista.

Suuri oli pettymys myös joukkueen kapteenille Sami Sanevuorelle.

– En olisi ikinä ennen sarjan alkua uskonut, että olemme tässä tilanteessa. Tämä oli myös suuri pettymys niin 400 fanin kannustajajoukolle, jotka olivat tulleen tulleet Valkeakoskelta Vaasaan, kuin myös niille valkeakoskelaisille, jotka ovat viihtyneet pääsarjaotteluissa, sanoi Sanevuori.

Hän ei halunnut lähteä ruotimaan joukkueen sisäisiä asioita, mutta totesi, että lukuisat loukkaantumiset ja muutamat niukat tappiot jäivät kaivelemaan. Sanevuorella on ensi kaudenkin voimassa oleva pelaajasopimus, mutta omasta jatkostaan hän ei vielä tässä vaiheessa halunnut kertoa enempää.

TS–STT