Moottoriurheilu

Vanhat hyvät ajat

Kolumni 26.10. Juttelin tässä jokunen päivä sitten nykyisin jääkiekkoilussa valmennuksellista kasvatustyötä tekevän Tommi Pärmäkosken kanssa vanhoista hyvistä ajoista. Eipä niistä ole kulunut kuin muutama kuukausi, mutta kovasti tuntui F1-rintamalla tapahtuneen sinä aikanakin.

Yksi on kuitenkin entisellään: Sebastian Vettel vie ja muut vikisevät, kun F1-mestaruustaisto alkaa vetää viimeisiään.

Pärmäkosken sijasta saksalaista maailmanmestaria palauttaa ja palvaa toinen kiekkomies Heikki Huovinen. Huovinen vaikuttaa virkaveljeään hiljaisemmalta, mutta eiköhän Vettelin suomalainen sanavarasto ole tälläkin kaudella karttunut taas lisää – muutakin kuin voimasanoista...

Huovisella on varmasti omat ansionsa siihen, kun Vetteliä alkukaudella hieman vaivannut ’kylläinen olo’ menestysryöpyn jälkeen haihtui ja mestari on taas yhä terävämmässä iskussa jahtaamassa sitä triplaa, mihin ei kesällä tuntunut enää olevan saumoja.

Vettel saa ensi viikolla Abu Dhabin Grand Prix -kisapäivänä mittariin 25 vuotta ja neljä kuukautta. Jos se kolmas mestaruus peräkkäin tulee, hänestä tulee ylivoimaisesti nuorin sellaiseen urotekoon pystynyt kilpakuljettaja.

Michael Schumacher voitti kolme mestaruutta putkeen (2000-02) 33-vuotiaana, Juan Manuel Fangio teki kaikkien aikojen ensimmäisen triplan (1954-56) 45-vuotiaana.

Itse asiassa Vettel on voittamassa kolmatta mestaruuttaan nuorempana kuin Schumacher sai sen ensimmäisensä 1994.

Fernando Alonso on jahdannut ylipäätään kolmatta mestaruuttaan nyt kuusi vuotta. Syyttä espanjalainen ei väitäkään, että se kolmas titteli sitten aikanaan olisi hänen uransa täyttymys. Eiväthän hänen idolinsa Ayrton Sennankaan kolme mestaruutta tulleet peräjälkeen.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA