Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen johtajat myöntävät, että paidan riisumisesta rankaiseminen oli väärin

Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen johtajat myöntävät, että ranskalaisen Alize Cornetin saama varoitus paidan riisumisesta oli väärin.

Ruotsalaista Johanna Larssonia vastaan pelannut Cornet oli tauon aikana pukenut paidan väärin päin ja riisui sen kentän takalaidalla ennen erän alkua kääntääkseen sen takaisin oikein päin.

Ottelun tuomari antoi Cornetille varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, mikä herätti sosiaalisessa mediassa keskustelua tasa-arvosta. Miehet saivat vapaasti vaihtaa paitaa kesken otteluiden, ja esimerkiksi vain muutamaa tuntia myöhemmin Novak Djokovic istui kentän laidalla ilman paitaa.

– Kaikki pelaajat saavat vaihtaa paitaa kentän laidalla. Siitä ei saa varoitusta. Olemme pahoillamme, että Alize Cornetille annettiin eilen varoitus. Olemme selventäneet linjaamme varmistaaksemme, ettei tällaista tapahdu jatkossa, kisajärjestäjät sanoivat ulostulossaan.

Yhdysvaltain avoimet ovat käynnistyneet kuumissa tunnelmissa. Lämpötila on paikoitellen kohonnut yli 30 asteen, ja miehillekin on myönnetty kymmenen minuutin helletauko.