Urheilu

Toiveet täysimittaisesta NHL-kaudesta hiipuvat

Toiveet täysimittaisesta kaudesta jääkiekon NHL-liigassa hiipuvat. Liigan mukaan Yhdysvaltain aikaa eilinen oli takaraja työehtosopimuksen synnylle, jos tavoitteena on pelata normaalimittainen kausi. Neuvotteluja ei kuitenkaan käyty.

Tänään Pohjois-Amerikan aikaa liiga ilmoitti, että kaikki marraskuun ottelut on peruttu. Alun perin liigan piti alkaa 11. lokakuuta. Nyt tehdyn päätöksen perusteella yli neljännes (326) runkosarjan suunnitelluista otteluista on peruttu.

Liigan mukaan eilen raukesi myös sen viimeisin tarjous NHL:n pelaajayhdistykselle. Näin siksi, että tarjous perustui olettamukselle, että on mahdollista pelata täysi kausi.

- Uskon, että jossain määrin asiat voivat jatkossa vaikeutua, NHL-komissari Gary Bettman arvioi neuvottelujen jatkonäkymiä.

Pelaajayhdistyksen johtaja Donald Fehr näkee asiat tosin. Hänen mielestään NHL-liigan takaraja täysimittaiselle kaudelle oli keinotekoinen neuvotteluase.

- Me olemme olleet ja tulemme olemaan valmiita keskustelemaan siitä kuinka, selvittää erimielisyydet ilman ennakkoehtoja. Jostain syystä omistajat eivät ole, Fehr totesi.