Viron Kanepi passitti maailmanlistan ykkösen Halepin heti katsomoon

Romanialainen teki kyseenalaista historiaa Yhdysvaltain avoimissa

Tenniksen naisten maailmanlistan ykkönen Simona Halep tippui maanantaina Yhdysvaltain avointen kaksinpelin avauskierroksella. Romanialaisen Halepin kukisti sijoittamaton Viron Kaia Kanepi 6–2, 6–4. Kanepi on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 44.

Halep voitti kesällä Ranskan avoimet ja oli finaalissa vuoden alussa Australian avoimissa.

26-vuotiaasta Halepista tuli historian ensimmäinen ykkössijoitettu naispelaaja, joka putosi Yhdysvaltain avointen ensimmäisellä kierroksella.

– Tässä ei ole draamaa. Tänään sattui vain huono päivä minulle. Hän (Kanepi) ansaitsi voiton, sillä hän pelasi paremmin kuin minä tänään, Halep kommentoi tappiotaan.

Halep ei muistele New Yorkissa pelattavaa kauden viimeistä grand slam -turnausta varmastikaan kovin suurella lämmöllä, sillä vuosi sitten hän koki yhtä tylyn kohtalon. Tuolloin Halepin laulukuoroon laittoi heti Venäjän Maria Sharapova.

Halep ei pystynyt vastaamaan Kanepi-ottelussa virolaisen voimakkaisiin lyönteihin. Kanepi tulitti 26 läpilyöntiä Halepin yhdeksää vastaan. Halepia eivät auttaneet edes Kanepin tekemät 28 helppoa virhettä.

– Eilen mietin, että olen kukistanut aiemmin vain kerran maailmanlistan ykkösen. Tänään minulla oli mahdollisuus toiseen, sanoi Kanepi, joka on päihittänyt ykkösrankatuista pelaajista aiemmin Tanskan Caroline Wozniackin Tokiossa 2011.

Kanepi, 33, on edennyt urallaan parhaimmillaan kuusi kertaa grand slam -turnausten puolivälieriin. Sinne asti hän ylsi myös viime vuonna juuri New Yorkissa. Kanepi kohtaa toisella kierroksella sijoittamattoman sveitsiläisen Jil Teichmannin.