Pöytyän naiset hävisivät superpesiskarsintojen avausotatuksen

Jari Laurikko
Juhani Rannikko uskoo että Pöytyän jännitys on tiessään keskiviikkona, kun superpesiskarsinnat jatkuvat Kumilassa kotikentällä.
Juhani Rannikko uskoo että Pöytyän jännitys on tiessään keskiviikkona, kun superpesiskarsinnat jatkuvat Kumilassa kotikentällä.

Joonas Jussila

Superpesiskarsintoihin edenneet Pöytyän Urheilijoiden naiset joutuivat toteamaan eliittisarjan viimeiseksi sijoittuneen Lappajärven Veikot paremmakseen, kun karsintasarja pyörähti käyntiin Pohjanmaalla sunnuntaina. Ulkopelissään avausjaksolla epäonnistunut Pöytyä joutui lähtemään pitkälle kotimatkalle 0–1 (2-7, 2-2) tappion kärsineenä.

 Jännitys näkyi otteissamme avausjaksolla selvästi ja teimme 2-3 alokasmaista virhettä, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Kyllä sen jännityksen toki ymmärtää, kun kyseessä oli kaikille ensimmäinen peli superpesisjoukkuetta vastaan, Pöytyän pelinjohtaja Juhani Rannikko totesi.

Pöytyä pääsi peliin hyvin mukaan, kun avausvuoroparin jälkeen tulostaululla olivat tasalukemat 1-1. Vieraiden juoksuntuojana oli tasoittavalla sisävuorolla Terhi Värri, jonka kotiutti Petra Kaitonen.

Avausvuoroparin jälkeen alkoi kuitenkin todellinen Piritta Kärnä -show, kun pohjalaisten sisäpelin syömähammas tehtaili avausjakson loppuun neljä lyötyä ja kaksi tuotua juoksua. Pinja Rouhiaisen tuoma kavennuspiste 2–7:een oli varsinaissuomalaisille laiha lohtu.

– Tietysti Kärnä on lyöjäjokerina sellainen pelaaja, joka meidän pitää ottaa jatkossa tarkemmin. Hän löi valtaosin kolmospuolelle, josta niitä juoksuja syntyi, Rannikko pohti.

Toisella jaksolla Pöytyän ulkopeli toimi huomattavasti paremmin ja jakson voitosta käytiin tiukka taistelu, kun toisen aloittavalla Värri ja Katri Koivunen veivät vieraat 2–1-johtoon. Kolmannen tasoittavalla Lappajärven Karoliina Luoma-aho toi kuitenkin kotijoukkueen tasoihin, ja kun Ykköspesiksen runkosarjan kakkoset eivät onnistuneet enää neljännen aloittavalla juoksunteossa, pääsi superpesisjoukkue juhlimaan voittoa jaksoin 1–0.

Paras viidestä -systeemillä pelattava karsintasarja jatkuu keskiviikkona Pöytyän kotiottelulla. Kolmas osaottelu on puolestaan vuorossa Pohjanmaalla lauantaina.

– Tasoero joukkueiden välillä ei ole iso. Lappajärven suoritusvarmuus oli vain meitä kovemmalla tasolla. Olen kuitenkin varma, että keskiviikkona nähdään paljon tiukempi ottelu. Kyllä meillä on ihan hyvät mahdollisuudet heidän lyömiseensä, Rannikko sanoi.