Moottoriurheilu

Aika-ajon ongelmat Laaksosen harmina Unkarissa

Marko Mäkinen

Campos Racingin Simo Laaksosen, 19, kauden yhdeksäs GP3-sarjan osakilpailu Unkarin Hungaroringin moottoriradalla kaatui aika-ajossa esiintyneisiin teknisiin ongelmiin.

Laaksonen puristi ongelmista huolimatta ruutuun 14, josta sateen kastelema rata ei antanut mahdollisuuksia nousta kilpailussa ylöspäin.

– Aika-ajoni oli tekniikkamurheiden värittämä. Ensimmäisellä rengassarjassa radan viimeisen mutkan ulostulossa autostani hävisi kaikki voima. Jostain syystä kaasupoljin lakkasi toimimasta.

– Pääsin varikolla, vaihdoimme toisen rengassetin alle, jonka jälkeen tilanne uusiutui. Hyvä aika piti ajaa ensimmäisellä nopealla kierroksella. Sain ajettua toisella kierroksella jo kuluneilla renkailla ruutuun 14, josta itse kisassa oli vaikea nousta ylöspäin. Toisella kierroksella pito ei ollut enää yhtään optimaalinen.

Illalla ajettu kauden yhdeksäs osakilpailu ajettiin sateen kastelemalla radalla, jonne kuivui yksi ajolinja, joka teki ohituksista vaikeita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ennen kilpailua insinöörimme etsivät tauon aikana vikaa ja heidän mielestään vedon hiipuessa vaihdetta olisi pitänyt vaihtaa isommalle. Aika erikoinen tilanne. Kisa oli odotetun vaikea. Ohitusmahdollisuuksia ei ollut. Kisa oli jonossa ajelua. Lisäksi autoni aliohjasi rajusti koko kisan ajan. Se oli taistelua autoni kanssa, Laaksonen harmitteli.

Sunnuntain toiseen kilpailuun suomalaiskuljettajan lähtöpaikka on sama kuin lauantaina eli ruutu 14.

– Toivotaan, että auton säädöt saadaan kuntoon. Nyt mielestäni pitäisi kokeilla jo jotain radikaalia muutosta ja ottaa säätöjen suhteen uusi suunta. Mutta ei auta kun yrittää parhaansa, Laaksonen summasi.

Tulokset

1. Nikita Mazepin ART Grand Prix 35:38,823

2. Leonardo Pulcini Campos Racing + 10,474

3. Anthoine Hubert ART Grand Prix + 12,735

Pistetilanne

1. Anthoine Hubert 119

2. Callum Ilott 102

3. Nikita Mazepin 98