F1

Heikki Kullan F1-kolumni: Sanatonta suruaikaa

VEIKKO WAHLROOS

Kaksi Ferrarin lippua liehuu puolitangossa maailman kuuluisimman F1-tallin edustustilojen ylimmässä kerroksessa Hungaroringin varikolla.

Ne symbolisoivat suruaikaa, jota Maranellon kilpamiehistö julisti keskiviikkona menehtyneen entisen pääjohtajansa Sergio Marchionnen muistolle.

Samalla Ferrari vapautettiin torstain ja perjantain normaaleista edustustehtävistä. Näin Kimi Räikkönen ei joutunut FIA:n lehdistölauteille, eikä Sebastian Vettel joutunut kertaamaan kiusallista ajovirhettään sunnuntain kisassa enää tallinkaan järjestämällä haastattelutunnilla.

Ferrari veti matalaa profiilia, mutta se ei suinkaan tarkoita, että suru-uutinen vaikuttaisi millään tavalla tiimin suoritustasoon viikonloppuna. Punaiset autot ovat kiistatta suosikkeja niin aika-ajossa kuin kisassakin.

Viime vuonna Vettel ja Räikkönen valtasivat niin eturivin kuin kaksoisvoitonkin. Hockenheimin autollaan kaksikko voi hyvinkin uusia temppunsa.

Ferrarin uusi johto saa samalla aikalisän järjestäytymiseen. Kun edes tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ei pitkästä aikaa tule perjantaina lehdistötilaisuuteen, spekulointi varikolla jatkuu villinä.

Yksi avainkysymyksistä on Vettelin tallikaverin ratkaiseminen ensi kaudelle. Uusi johtaja haluaa varmasti vaalia tiimiharmoniaa, ja sen takaamisessa etusijalla ei voi olla kuin nykyisen kuskikaksikon jatkaminen.