Moottoriurheilu

Marcus Grönholm strategiapelien maailmaan

Ralliautoilun kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin vetämä GRX Management Team laajentaa toimintaansa pelien maailmaan.

Grönholm antaa osaamisensa ja monipuolisen kokemuksensa strategia- ja rakentelupeliin, joka sijoittuu moottoriurheilun ympärille.

Grönholm on yhdistänyt voimansa suomalaisen pelialan konkarin Mikko Honkakorven vetämän tiimin kanssa. Sysäys projektiin syntyi viime vuoden Neste Rallissa, kun Grönholm ja Honkakorpi tapasivat.

– Peliä on kehitetty vuoden päivät ja tavoitteena on lanseerata pelin ensimmäinen versio rajatulle pelaajien joukolle vuoden vaihteen jälkeen, Honkakorpi kertoo.

Euroopan johtavassa pelialan tapahtumassa Nordic Game conferencessa viime toukokuussa GRX Motorsports Rally sai innostuneen ja erittäin positiivisen vastaanoton.

– GRX Teamin rooli on neuvoa pelinkehittäjiä rallitallin pyörittämisen yksityiskohdissa. Se on meidän ydinosaamistamme, Marcus Grönholm sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pelin taustalla on suomalaisia pelialan konkareita sekä nuoria osaajia, jotka ovat luoneet täysin uuden pelin - vastaavaa peliä ei ole markkinoilla.

GRX Motorsports Rally on strategia- ja rakentelupeli moottoriurheilun värikkääseen ja kiehtovaan maailmaan. Kyseessä ei ole ajopeli vaan nimenomaan strategia- ja rakentelupeli, jossa pelaaja kehittää tallia, autoja, kuljettajia ja osallistuu näillä kilpailuihin muita pelaajia sekä oikean rallimaailman talleja ja kuljettajia vastaan. Pelaaminen on ilmaista, mutta pelitapahtumia voi nopeuttaa esimerkiksi maksamalla tai katsomalla vaikkapa mainoksia.

Peli ei vaadi moottoriurheilun syvällistä tuntemista vaan pelaaja oppii matkan varrella tarvittavat asiat ja pystyy kehittämään menestymistään. GRX Motorsports Rally sijoittuu rallin maailmaan, mutta jatkossa samaa alustaa on tarkoitus laajentaa muihin moottoriurheilulajeihin, kuten rallicrossiin ja moottoripyöriin.

Grönholmin johtamalla GRX Teamillä on noin 450 suomalaista omistajaa. GRX tukee nuoria kuljettajia, joista tällä hetkellä Niclas Grönholm ajaa rallicrossin MM-sarjaa, Jari Huttunen kaasuttelee Hyundain tehdastiimissä rallin MM-sarjan WRC 2 –luokassa ja Emil Lindholm puolestaan kilpailee Ralli SM-sarjassa.