Urheilu

Sara Kuivisto salasi finaalitaktiikkansa: "Pidän teidät jännityksessä"

TOMMI ANTTONEN
Kristiina Mäki ja Sara Kuivisto kävivät tiukan loppukamppailun naisten 1500 metrin juoksussa Kalevan Kisoissa Jyväskylässä perjantaina.
Kristiina Mäki ja Sara Kuivisto kävivät tiukan loppukamppailun naisten 1500 metrin juoksussa Kalevan Kisoissa Jyväskylässä perjantaina.

Toista perättäistä Kalevan kisojen tuplamestaruutta tavoitteleva Sara Kuivisto piti taktiikkansa salassa 800 metrin alkuerien jälkeen. Lauantaina aamupäivällä Kuivisto juoksi veturina alkueränsä voittoon ajalla 2.11,36, mutta finaalitaktiikkaa voi vain arvailla.

– En kerro, pidän teidät jännityksessä, Kuivisto vastasi uteluihin mahdollisesta vauhtijuoksusta.

Perjantain 1 500 metrillä Kuivisto tyytyi muiden vauhtiin. Mestaruus heltisi vahvalla kirillä aikaan 4.27,22.

Kalevan kisojen 800 metrillä Kuivisto tyytyi taktiikkajuoksuun kaksi vuotta sitten. Viime vuonna hän otti toisen 800 metrin Suomen mestaruutensa kelpo ajalla 2.03,95.

Kuluvalla kaudella Kuivisto on kohentanut 800 metrin ennätyksensä aikaan 2.02,94 eli alle puolen sekunnin päähän Berliinin EM-kisojen tulosrajasta.

Aika voi riittää rankingsijoituksen perusteella kisapaikkaan, mutta Porvoon Akillesta edustava Kuivisto on jo varmistanut kisamatkansa 1 500 metrin ennätysajallaan 4.08,96.

– Oli iso helpotus saada kisaraja rikki. Nyt saatan nauttia Kalevan kisoista, sillä arvostan tätä tapahtumaa. Tämä on lempparikilpailuni ja sytyn näihin aina tosi kovaa, Koivisto kertoi.

Naisten 800 metrin loppukilpailu juostaan Jyväskylässä sunnuntaina.