F1

Vettelin suositus ei ratkaise Ferrarin kuskivalintaa

Heikki Kulta

Jos MM-sarjaa johtava Sebastian Vettel saisi valita, hän pitäisi Kimi Räikkösen tallikaverinaan myös ensi vuonna. Päätös lepää kuitenkin vain ja ainoastaan Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionnen hartioilla.

Turun Sanomat kysyi torstain lehdistötilaisuudessa Vetteliltä, miten erilaista hänelle olisi ajaa paikasta kilpailevan Charles Leclercin tallikaverina Räikkösen sijasta.

– En tiedä. En juurikaan tunne Charlesia. Tiedän vain hieman kuskiohjelmamme kautta. Kimi on suomalainen, Charles ranskalainen – tai anteeksi, monacolainen. He ovat siten erilaisia.

– Pidän Kimistä, ja tulemme hyvin juttuun. Meillä ei ole ollut mitään pulmia välillämme. Joskus radalla olen törmännyt Kimiin, mutta me käsittelemme ne asiat hyvin samankaltaisesti ja suoraviivaisesti. On hienoa tehdä töitä sillä tavalla tiiminä. Mutta ei ole minun päätökseni, kuka ajaa toista autoa. Katsotaan, mitä tapahtuu, Vettel viitoitti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jatkokysymyksenä Vetteliltä udeltiin, kuinka vahvasti hän suosittelee Räikkösen pitämistä tallikaverinaan vai onko hän nyt avomielisempi tallikaverinsa suhteen kuin aiemmin.

– Mitä tarkoitetaan aiemmalla? Pidän Kimistä, kuten sanoin. Olisin onnellinen jatkamaan tällä tavalla, mutta, kuten sanottu, se ei ole minun päätettävissäni. Charlesilla on tavalla tai toisella edessään suuri tulevaisuus. Hän on mahtava tyyppi, hän on nopea ja hänellä on kaikkea, niin ja ehdottomasti – hänellä ei ole kiire minnekään. Hän on nuori, ja kun on nuori, on aina kiire kaikkialle.

– En tiedä. En tiedä koska, mitä ja aivan ensimmäisenä kuka on tallikaverini, mutta kuten mainittu, ei se oikeastaan vaikuta minuun. Minulle on selvää, missä olen seuraavaksi, mutta uskoisin, että kumpikin heistä sopisi tiimiin, Vettel täsmensi.