F1

Hamiltonilla nyt mahdollisuus Schumin ennätysmäärään

Heikki Kulta

Lewis Hamilton hykerteli, ettei osannut odottaa niin kiehtovaa tunnetta kuin minkä tämä uusi sopimus hänelle lopulta tarjosi.

Kun tämän kauden jälkeen hän ajaa vielä ainakin kaksi vuotta, Ojalan laskuopin mukaan hänellä on mahdollisuus päästä jopa Michael Schumacherin seitsemän mestaruuden ennätystulokseen.

– Minulle tuollainen numero tuntuu mielikuvituksellista juuri tällä hetkellä. Ei ole järkeä alkaa uskotella itselleen, että voisi voittaa mestaruuden jokaisena vuonna tämän sopimuksen loppuun asti. Tietenkin tavoitteita pitää olla. Se olisi unelmaa, täydellisyyttä. Mutta mikään ei koskaan suju aivan täydellisesti noin yleisesti ottaen. En tehnyt tätä sopimusta pyytääkseni kahta vuotta noiden mestaruusmäärien saavuttamiseksi. Toki töitä tehdään, että niin kävisi, Hamilton totesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miksi sopimukseen sitten vierähti niin paljon aikaa?

– Päätin vain käyttää paljon aikaa monien asioiden selvittämiseen, kun on mietittävä niin isoa ratkaisua. Ei sellaista voi tehdä parissa viikossa. Tai voihan sen tehdä, mutta silloin alkaisi jälkikäteen miettiä, olisiko sittenkin pitänyt tehdä niin tai näin.

– Tämä oli pisin aika, mitä olen käyttänyt sopimuksen tekemiseen, mutta eipä sitä neuvoteltu niin, että olisimme joka viikko jutelleet siitä. Aloitimme viime talvena, jatkoimme muutama kuukausi myöhemmin, ja viimeksi juttelimme pari päivää sitten, kun sopimus viimeisteltiin. Viivytin sitä, mutta nyt sopimus on tehty. Kiirettä en tuntenut missään vaiheessa.

Hamilton korosti, että käytännössä jatkosopimuksen tekeminen Wolffin kanssa oli pelkkä muodollisuus, kun molemmat osapuolet halusivat samaa.,

– Lakimiehiltä menee aina enemmän aikaa kuin tarvitsisi, mutta minä ja Toto kävimme sen lävitse lopulta todella nopeasti.

Jääkö tämä Hamiltonin viimeiseksi sopimukseksi Mercedeksen kanssa ja voisiko hän ajaa vielä Ferrarilla?

– Jokainen voi olettaa mitä haluaa. On mahdotonta sanoa, miltä minusta tuntuu kahden vuoden kuluttua. Juuri nyt tuntuu aika mahtavalta, enkä osannut odottaa olevani näin innostunut tämän sopimuksen jälkeen. Kahden vuoden kuluttua voi tuntua kuitenkin aivan toiselta. Aika antaa siihen vastauksen, Hamilton totesi.

Sopimukset 2018

Mercedes: Lewis Hamilton

Ferrari: Sebastian Vettel

Red Bull: Max Verstappen

Williams: Sergei Sirotkin

Renault: Nico Hülkenberg