Urheilu

Kalevan kisat väliin jättävä Ruuskanen Savon Sanomille: Jalassa ei ole mitään rikki

Yleisurheilun Kalevan kisoista jalkakipujen takia vetäytynyt keihäänheittäjä Antti Ruuskanen vakuuttaa Savon Sanomien haastattelussa, että hänen jalassa ei ole mitään rikki. Ruuskasen tukijalan pohkeen peroneusjänne kipeytyi Joensuussa käydyssä kilpailussa.

– Tukijalan nilkka pyörähti Joensuussa viidennen kierroksen heitossa, ja jätin jo silloin kuudennen kierroksen heittämättä, kolminkertainen arvokisamitalisti Ruuskanen sanoi Savon Sanomille.

– Se ärtyi tiistain viimeistelyharjoituksessa, mutta kokeilimme sitä vielä tänään torstaina. Kun jalka antoi vielä tuntemuksia, päätimme jättää Kalevan kisat väliin.

Ruuskasen viime kausi jäi väliin syksyn 2016 olkapääleikkauksesta toipumisen vuoksi. Tällä kaudella hän palasi kilpaheittopaikalle, ja on parhaimmillaan kiskaissut 82,59 kantaneen keihäskaaren.

Pielaveden Sampoa edustavan Ruuskasen tähtäin on asetettu elokuun alussa Berliinissä järjestettäviin EM-kilpailuihin. Hän ei halua ottaa riskejä jalkansa kanssa.

– Kalevan kisoissa olisi karsinnan ja finaalin myötä kaksi kilpailua, eikä sellaisen urakan vetäminen läpi kipeällä jalalla ole järkevää, Ruuskanen ruoti.

Ruuskanen heitti ennätyksensä 88,98 Kalevan kisoissa kolme vuotta sitten.