F1

Hamiltonin jatkopesti pelkkä muodollisuus

Heikki Kulta

Jo kauden aattona julkaistuksi odotettu Lewis Hamiltonin jatkosopimus Mercedekselle vahvistettiin vasta nyt torstaina Hockenheimissa. Ajankohta on osuva, kun samalla voidaan hehkuttaa sen kruunaavan mestaritallin kotikisan viikonloppuna.

Hamilton on allekirjoittanut kaksivuotisen jatkopestin, joka viimeisimpien varikkoarvioiden mukaan tuottaa hänelle pyöreät 60 miljoonaa euroa kaudessa.

Näin 33-vuotias Hamilton vahvistaa asemiaan eniten ansaitsevana F1-kuljettajana.

Hamilton tuli McLarenilta Mercedekselle kaudeksi 2013. Näin hän ajaa saksalaistallissa ainakin kahdeksan kautta.

On mahdollista, että sopimus jää brittitähden viimeiseksi. Nyt hän ainakin varmisti, että on läheltä seuraamassa, mitä vuodeksi 2021 kaavaillut sääntömuutokset tuovat tullessaan.

Hamilton on toistaiseksi voittanut Mercedeksellä kolme mestaruutta ja yhteensä 44 kisaa. Niillä on hän kaikkien aikojen menestyksekkäin hopeanuolella kilpaillut kuljettaja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tämä sopimuksen pidentäminen on käytännössä vain muodollisuus sen koomin, kun istuimme talvella Toto Wolffin kanssa alas neuvottelemaan jatkosta. On hyvä pistää kaikki paperille, julkistaa sopimus ja jatkaa sen jälkeen töitä normaaliin tapaan, Hamilton hahmotteli.

– Olen ollut osa Mercedeksen perhettä 20 vuoden ajan, enkä ole koskaan ollut onnellisempi tiimissä kuin mitä olen juuri nyt. Olemme samalla aaltopituudella niin radalla kuin sen ulkopuolella. Odotan kovasti lisää voittoja tulevaisuudessa, ja siten kiillottavani entisestään tuota kolmikärkistä tähteä. Olen vakuuttunut, että Mercedes on oikea paikka olla myös tulevina vuosina.

– Vaikka olemme nauttineet paljon menestystä vuodesta 2013 lähtien, Mercedes on nälkäisempi kuin koskaan – alkaen tohtori Zetschestä, koko johtokunnasta Toton kautta tiimijohtoon ja myös jokaikiseen yksilöön tehtailla. Kilpailullinen intohimo polttaa meitä jokaista, Hamilton hehkutti.

Kilpajohtaja Wolff myhäili varmistettuaan kuskimarkkinoiden kuumimman nimen jatkopestin.

– Allekirjoitimme viimeiset paperit tällä viikolla, emmekä halunneet antaa fanien odottaa enää pidempään. Ei ole paljon, mitä Lewisista ei olisi jo sanottu F1-kuljettajana, kun hän on yksi kaikkien aikojen parhaista. Hänen tilastonsa puhuvat puolestaan.

– Itse nautin eniten työskentelystä hänen kanssaan, kun tunnemme toisemme läpikotaisin, Wolff kiitteli.

Yleisesti odotetaan, että Valtteri Bottas jatkaa Hamiltonin tallikaverina, mutta ainakaan samana päivänä suomalaiskuskin pestiä ei vielä vahvistettu.