F1

Hockenheim yhä valloittamatta Vetteliltä

Heikki Kulta

Sebastian Vettelillä on vielä muutama tyhjä ruutu rastitettavaksi nykykalenterin voittopaikoistaan. Kaikkein mieluiten Ferrarin saksalaistähti haluaisi varmasti täyttää tyhjiön Hockenheimissa.

Vain yksi Vettelin 51 täysosumasta on tullut Saksasta. Hän voitti Saksan GP:n 2013 Red Bullilla, mutta silloin ratana oli Nürburgring.

Hockenheimissa Vettel on ollut palkinnoilla vain kerran, kun tuli kolmanneksi ensimmäisellä mestaruuskaudellaan 2010.

Nyt Vettel starttaa toisen kerran urallaan Ferrarilla Hockenheimin kotikisaansa. Maranellon miehistö on historian saatossa ollut ylivoimainen Saksan osakilpailuissa, ja voittanut niistä 21. Täysosumista 11 on tullut Hockenheimissa.

– Tämä on minun todellinen kotikisani, kun kotini sijaitsee vain 50 milnuutin ajomatkan päässä radalta, Vettel tähdentää.

Vettel tulee Saksaan napattuaan ’’vierasvoiton’’ pahimman MM-kilpailijansa Lewis Hamiltonin kotikentällä Silverstonessa. Hockenheim on varsinainen Mercedeksen kotirata, joten Hamilton ja Valtteri Bottas lähtevät viikonloppuun takuuvarmasti vain voitto mielessään.

Hamilton ja viimeisimmän Ferrarin voiton Hockenheimista tuonut Fernando Alonso ovat kummatkin juhlineet täysosumaa kolme kertaa Saksan GP-kisassa. Yksi lisää jommalle kummalle nostaisi heidät ennätysmies Michael Schumacherin rinnalle. Schumi voitti Hockenheimissa neljästi.

Kaikkiaan tällä vuosituhannella Saksan kotivoittoa on päässyt tuulettamaan neljä saksalaiskuski: Ralf Schumacher, Michael Schumacher, Vettel ja Nico Rosberg.