Urheilu

Vettelin rangaistus nosti Räikkösen kolmosruutuun

STT-Reima Rautiainen

Ferrarin Kimi Räikkönen oli Itävallan Grand Prix -kisassa Mercedeksen Valtteri Bottaksen jälkeen pitkään kiinni kakkossijassa. Kolmannen aika-ajon viimeinen minuutti muutti tilanteen, kun Räikkösen ohi kaasuttelivat Mercedeksen Lewis Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel.

Lopulta Räikkönen kuitenkin ohitti Vettelin. Kisan tuomaristo nosti jälkeenpäin Räikkösen kolmanneksi ja pudotti Vettelin kuudenneksi, koska katsoi tämän aika-ajoissa estäneen Renaultin Carlos Sainzia.

Tätä ennen Vettel oli peitonnut suomalaisen seitsemän kertaa peräkkäin aika-ajoissa. Räikkösen vauhti oli aika-ajoissa Vetteliä parempaa maaliskuun avauskilpailussa Australian gp:ssä.

Räikkönen oli Spielbergissä aika-ajojen jälkeen rauhallinen.

– Aika tasainen (aika-ajo) oli. Vähän oli viimeisissä mutkissa vaikeuksia saada autoa kääntymään, Räikkönen kommentoi MTV:n C More Maxille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän lähtee sunnuntain MM-kilpailuun ultrapehmeillä renkailla, kun kovin kilpakumppani Mercedes-talli luottaa lähdössä superpehmeään rengasseokseen.

– Ei renkaissa ole viime kisoissa ollut suuria eroja, Räikkönen huomautti.

Räikkönen hävisi F1-uransa viidennen paalupaikkansa ajaneelle Bottakselle yli puoli sekuntia. Aerodynamiikkapäivityksiä kokeneen Mercedeksen vauhti on kasvanut tuntuvasti siitä, kun Ferrarin Vettel vajaat kolme viikkoa sitten voitti Montrealissa Kanadan GP:n.

Räikkönen ei näe Ferrarin vauhdissa suurta dramatiikkaa.

– Auto on toiminut suhtkoht sillä tavalla kuin olen halunnut, Räikkönen päätti.