F1

Ansaittu sopimus kruunaisi Bottaksen kesäloman

BORIS HORVAT
Valtteri Bottas vauhdissa.
Valtteri Bottas vauhdissa.

Heikki Kulta

Valtteri Bottas on täysin samaa mieltä tutun kilpaveljensä Daniel Ricciardon kanssa, että kesäloma virkistää paljon enemmän, kunhan sopimusasiat seuraavaksi kaudeksi on ensin viimeistelty.

Mercedeksen kilpajohtaja Toto Wolff vakuutti Ranskan Grand Prix -viikonloppuna, ettei sopimusuutisten julkaisemista tarvitse enää odottaa pitkään.

Bottas istahti Turun Sanomien haastatteluun, hörppäsi tilkan vesilasistaan, ja tiesi kyllä, mitä varmasti puhutaan.

Ovatko puhelimet pirisseet paljon viime aikoina, kun sopimusjulkistus kuulemma on lähellä?

– Eivät ole puhelimet kylläkään pirisseet, mutta emmeköhän me kohta siitä jutella. Pieni keskusteluja on käyty, mutta ei mitään neuvotteluja vielä. Eikä sen kanssa ole mitään paniikkia. Minulla on sellainen fiilis, että kummallakin osapuolella on sellainen positiivinen lähestyminen, ja pian aloitamme sitten kunnolla, Bottas paljasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Entä hivelisikö aurinko mukavammin lomalla, jos sopimuspaperi olisi jo allekirjoitettu?

– Kyllä se niin menee. Tiedän sen aiemmilta vuosilta, että jos asiat eivät ole selvillä, on vaikeampi nauttia lomatunnelmista yhtä täysillä. Niinpä olisi optimaalista tietää ennen elokuuta.

Jutellessamme Mercedeksen edustustiloissa kilpajohtaja Wolff ilmestyi Bottaksen taakse.

Kysytäänpä siis häneltäkin.

Ei siis kestä enää kauan, että sopimuksista kuullaan? Kuinka tiukka neuvottelija oikein olet?

– Olemme neuvotelleet jo vuosi sitten. Kymmenen vuotta sitten aloitimme yhdessä, ja asiat ovat menneet niin kuin olemme kaavailleetkin, Wolff kuittasi suu messingillä, ja vetäytyi omaan huoneeseensa.

Bottas on 53 pistettä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia perässä MM-taistossa. Kumpi suomalaiskuskilla on päällimmäisenä mielessä – MM-taisto vai sopimus?

– Kyllä tärkeintä tässä vaiheessa minulle on tämä MM-taisto. Tiedän myös, että kun keskityn siihen, ja jos saan piste-erossa kärkeä kiinni, se auttaa samalla myös minun tulevaisuuttani. Onhan tuo piste-ero iso, mutta onhan tässä paljon kisojakin jäljellä. Tilanteet voivat kääntyä äkkiäkin, Bottas haikaili.

Valtteri Bottaksen piste-ero kärkeen kaudella 2018

Australia: 21 pistettä

Bahrain: 28

Kiina: 14

Azerbaidzan: 30

Espanja: 37

Monaco: 42

Kanada: 35

Ranska: 53