Urheilu

Rintauinti lukossa – Laukkanen sai kilpailemisen ilon selkäuinnista

VESA MOILANEN
Jenna Laukkanen
Jenna Laukkanen

Selkäuinti oli perjantaina uimari Jenna Laukkasen ilonaihe Jyväskylän SM-altaassa. Päälaji rintauinti on tällä erää lukossa, mutta selkäuinnissa Vuokatin uintitähti pystyi saamaan kuntonsa mukaisen kisasuorituksen. Laukkanen ui Suomen ennätystä sivunneen Mimosa Jallowin takana hopealle ja paransi 50 metrin selkäuinnin ennätystään lähes kolmella sekunnin kymmenyksellä.

– Tuntui tosi hyvälle. On kiva, että tehty työ näkyy jossain, Laukkanen fiilisteli 28,53:n aikaansa.

Selkäuinti toimii jopa niin hyvin, että Laukkanen miettii, ottaisiko 100 metrin selkäuinnin ohjelmaan elokuun EM-altaassa Skotlannissa. Tällöin listalta putoaisi samana päivänä uitava 200 metrin rintauinti, mutta vielä ei ole päätösten aikaa. EM-kisat uidaan runsaan kuukauden kuluttua.

Laukkanen myöntää, että tällä erää rintauinnissa kilpaileminen tuntuu hankalalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– En ole mielellisesti ihan läsnä uinnissa.

Lukon aukaisussa apua tarjoavat valmentajat ja urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen. Harjoituksissa Laukkanen on pitänyt rintauinnista parin viikon tauon.

– Olen tahkonnut rintauintia monta vuotta, joten kyllä sen pitäisi olla selkärangassa, Laukkanen sanoi luottavaisena.

Nelipäiväisten SM-kisojen kuudentoista startin urakan hän ottaa kovana harjoituksena ja huilaa sen jälkeen pari päivää. Ensi viikolla voisi uimarin mukaan käydä vaikka ratsastamassa, jotta saa hetkeksi ajatukset pois uinnista.

– Sitten voi lähteä rauhassa rakentamaan viimeisiä viikkoja ennen EM-kisoja, Bulgariaan leirille lähtevä Laukkanen kertoi.