Urheilu

Hulkko löi idolinsa Laukkasen rintauinnin SM-finaalissa

VESA MOILANEN
Ida Hulkko
Ida Hulkko

Ida Hulkko jatkoi uinnin SM-kisoissa kevään Suomen ennätysvauhdin viitoittamaa kehityskäyrää. Hulkko nappasi naisten 50 metrin rintauinnin mestaruuden itseään kokeneempien Jenna Laukkasen ja Veera Kivirinnan edestä.

– Pikkutyttönä katsoin Jennaa paljon ylös, ja vieläkin katson. Hän on huippu-urheilija. Kyllä tästä onnistumisen tunne tuli. On kiva antaa Jennalle kampoihin, uintiinsa tyytyväinen Hulkko tuumasi Jyväskylässä.

Hän voitti altaanmitan ajalla 31,17. Laukkanen jäi hänen vauhdistaan 0,22 sekuntia, Kivirinta ajalla 32,00 selvästi enemmän.

Hulkko tietää hyvin, että kilpakumppanit eivät ole herkistelleet kuntoaan SM-kisoihin, mutta hänellä on sama tilanne. Vasta elokuiset EM-kisat ovat kauden päätavoite, ja siellä kotimainenkin kilpailutilanne on kova. Finaaliin voi päästä samasta maasta vain kaksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Se on ensimmäinen taistelu, Hulkko sanoi.

Hän paransi 50 metrin rintauinnin SE-aikaa huhtikuussa kahdesti: ensin Tukholmassa 30,77:een ja viikkoa myöhemmin Norjan Bergenissä 30,70:een.

– Jos kaikki menee EM-kisoissa putkeen, ennätystä toivon, Hulkko ennakoi.

Alkukesästä valkolakin saaneen Hulkon elämä mullistuu syksyllä. Tampereella mummonsa kanssa asuva Hulkko suuntaa rapakon taakse, ja Florida State -yliopistossa odottavat psykologian opinnot ja uintistipendi.

– Vielä vuosi sitten olin sitä mieltä, että lopetan uinnin ja menen armeijaan. Kun viime vuonna uinti rupesi kulkemaan paremmin, sain stipendin, ja se oli pelastus. Nyt pystyn jatkamaan vähintään neljä vuotta, Hulkko kertoi.