F1

Uutta hölynpölyä Räikköselle McLaren-huhusta

Kimi Räikkösen tulevaisuus puhuttaa formula ykkösissä, viikosta toiseen. Tuorein huhu Ferrarin suomalaissuuruuden jatkokuvioista tarjoilee Räikköstä McLarenille, joka tarvitsisi ensi kaudeksi kokenutta kuljettajaa mikäli Fernando Alonso häipyy.

Itävallan viikonlopun aluksi Räikkönen saikin vastailla uteluihin McLaren-kuviosta. "Jäämies" oli kuitenkin totutun viileä, vaikka hymyä tuorein huhu nostikin kasvoille.

– Totta kai puhuin heille, silloin kun olin siellä, McLarenia vuosina 2002–06 ajanut Räikkönen sivalsi kysymykseen, onko hän tai joku hänen edustajansa puhunut McLarenin kanssa ensi kaudesta.

– Minulla on kiinnostus ihan nollassa näihin hölynpölyihin tulevaisuudestani. Haluaisitte tietää? Luulen, ettette koskaan kysy meidän mielipidettä monessa jutussa, jonka kirjoitatte. Kirjoitatte yleensä sitä, minkä itse olette päättäneet, Räikkonen jatkoi, hymyillen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikkönen pääsi myös muistelemaan vuosien taa, aikaan jolloin hän totesi haluavansa päättää F1-uransa Ferrarilla.

– En todellakaan tiedä (olisinko kiinnostunut ajamaan muualla). Taisi olla vuonna 2006, kun sanoin haluavani päättää uran Ferrarille. Silloin se näytti siltä, ja siltä se näyttää nytkin. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, mutta kuten aina, se nähdään sitten. Puheita piisaa aina, enkä oikein halua niitä kommentoida. Kaikki näkevät jossain vaiheessa mitä tapahtuu, minä mukaan luettuna.

Mutta onko sinulla jo takaraja siihen, milloin tulevaisuutesi pitää olla selvillä?

– Ei. Olen ollut tässä tilanteessa useasti. Ainakin ennen ensi vuotta, mutta niin se on minulla normaalistikin.