Urheilu

Jallow hakee SM-altaasta oppia elokuun EM-kisoihin

VESA MOILANEN
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow

Sadan metrin vapaauinnin Suomen mestaruus tahditti Mimosa Jallowin vauhtiin kotihallissa uitavissa pitkän radan SM-kisoissa. Jallow aikoo urakoida Jyväskylässä kuusi henkilökohtaista lajia ja kaksi viestiä.

– Finaali kertoi, että olen hyvässä kunnossa. Pikkuisen kovempaa voittoaikaa olisin toivonut, mutta sellainen vaatii, että kroppa on herkällä, Jallow kommentoi.

Hän voitti vapaauinnin finaalin ajalla 56,47 jäätyään vajaan sekunnin keväällä Tukholmassa uimastaan ennätyksestä. Ennätyskuntoa Jallow ei SM-altaasta hae, sillä päätavoite on elokuisissa EM-kisoissa Skotlannissa.

– Yritän saada kovia ja hyviä startteja alle. Haetaan oppia, mitä tehdään EM-kisoissa paremmin, Marko Malvelan valmennuksessa treenaava Jallow kertoi.

Kevään ja alkukesän aikana Jallow on laittanut Suomen ennätyksiä uusiksi. Parannukset ovat näkyneet eniten 50 metrin matkoilla, eikä selkäuinti ole enää hänen ainoa bravuurinsa. Jallow alitti huhtikuussa ensimmäisenä suomalaisnaisena 25 sekunnin rajan 50 metrin vapaauinnissa, kun kellotti 24,90 Tukholmassa ja passitti Hanna-Maria Seppälän ennätyksen historiaan.

Vauhti jatkui kesäkuussa Budapestissa, jossa hän ui 50 metrin selkäuinnin SE-ajan 27,84.

– Oli tosi kivaa, että 50 metrin selkäuinnissakin tuli uusi Suomen ennätys. Vaikka muut lajit kulkevat, selkäuinti pysyy siinä mukana, Jallow tuumasi.