Urheilu

Korkeasalo jahtaa Vasaran Suomen ennätystä

ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueen julkistustilaisuudessa Helsingissä 26. kesäkuuta 2018.
Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueen julkistustilaisuudessa Helsingissä 26. kesäkuuta 2018.

Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo viritti juhannuksena suorituksensa jengoilleen. Hän kiepautti Ikaalisten juhannuskisoissa kuuden kilon kuulan ennätykseensä 19,80 ja pyrkii yli 20 metrin jo torstaina Kokemäellä.

– Takana on kovin harjoituskausi, mitä olen vetänyt. Alkukaudesta tuloksiin tuli notkahdus, mutta se korjaantui, kun hain suoritukseen nopeutta alipainoisella välineellä, Korkeasalo kertoi.

– Torstaina on hyvä kisa, jossa ennätys pitäisi saada reilusti 20 metrin paremmalle puolelle.

Korkeasalo puhuu ennätyksistä itsevarmasti. Hän on tottunut riepottelemaan niitä, sillä hän on jyskytellyt kuulantyönön Suomen ennätyksiä 15-, 17- ja 19-vuotiaiden sarjoissa.

Nuorten MM-kisat 10.–15. heinäkuuta Tampereella ovat Korkeasalolle kirjaimellisesti kotikisat. Hän on syntynyt Ylöjärvellä, mutta asuu Tampereella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Niistä tulee varmasti hieno kokemus. Kannustusta ainakin löytyy, sillä paikalle on tulossa kavereita ja sukulaisia.

Korkeasalo on ikäluokkansa maailmantilastossa kymmenentenä. Tampereella hän pyrkii korkeammalle.

– Viiden joukkoon olen tähdännyt, Korkeasalo paljastaa.

Se edellyttää nykyiseen ennätykseen noin metrin kohennusta.

– Luulen, että viiden joukkoon pääsee tuloksella 20,70–21. Harjoitusten perusteella odotan, että voisin pystyä 20,5 metriin jo torstaina.

Korkeasalo työntää tällä hetkellä alipainoista viiden kilon kuulaa "22 metrin pintaan". Tavoitteena on saada vitosella harjoitustulokset 22,5 metriin, jolloin nopeus riittäisi 21 metrin kilpatuloksiin.

Mika Vasaran 19-vuotiaiden SE-tulos on 20,50.