F1

Bottaksella kaikki pieleen

GERARD JULIEN

Valtteri Bottaksen toiveet hyvästä sijoituksesta Ranskan Grand Prix’ssä murenivat muutamassa sekunnissa, eli kilpailun ensimmäisessä, vasemmalle kääntyvässä mutkassa.

Mercedeksen suomalaistoivo lähti matkaan eturivistä paalupaikalta ampaisseen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Kilpailun luonne muuttui täysin, kun kolmannen lähtöruudun Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettel jysäytti avausmutkassa Bottaksen auton perään.

– Otin mutkassa ulkoreunan ja uskoin että ajolinjani pitämällä pääsen kakkosmutkassa sisäreunaan. Yhtäkkiä huomasin, että takaa tuleva törmäsi autoni perään. Aavistin heti, että se oli Sebastian.

Bottaksen takaa-ajo tuotti lopulta seitsemännen sijan ja muutaman MM-pisteen. Hänellä oli sunnuntaina Paul Ricard -radalla epäonnea kerrakseen.

Vettelin törmäilyn lisäksi Mercedes tunaroi Bottaksen toisella varikkokäynnillä niin, että pysähdykseen kului aikaa 5–6 sekuntia ylimääräistä. Lopussa Bottaksella olisi ollut vauhtinsa puolesta mahdollisuudet ohittaa kuudentena ollut Haasin tanskalainen Kevin Magnussen. Aikeet esti virtuaalinen turva-auto, jonka läsnäollessa ohittaminen on kielletty.

– Kaikki oli tänään minua vastaan. Peräänajo, siitä johtunut rengasrikko, joka hajotti auton alustaa, mikä teki ajamisesta vaikeaa... Saimmepahan edes muutaman MM-pisteen, Bottas kuvaili.