F1

Pitkien vetojen puute Bottaksen päänsärkynä

Heikki Kulta

Mercedes vahvisti vasta harjoituspäivän jälkeen käyttäneensä tehtaan uusinta moottoripäivitystä. Samalla myös asiakastallin Force India ja Williams saivat uudet moottorit.

Mercedeksen insinööriporras arvioi, että uusi moottori parantaisi kierrosvauhtia ainakin kymmenyksellä.

Lewis Hamilton oli nopein perjantain kummallakin harjoitusjaksolla. Lisäksi britti kirjasi nopeimman pitkän vedon keskiarvon pehmeällä kumiseoksella. Ultrapehmeällä renkaalla nopein pitkä veto meni Ferrarin Sebastian Vettelille.

Valtteri Bottas ei päässyt ottamaan tuntumaa pitkiin vetoihin, kun jäähdytysjärjestelmään tuli vuoto ja iltapäivän ajot supistuivat yhteensä seitsemään kierrokseen.

– Harjoitus oli kaiken kaikkiaan kohtuullinen, mutta iltapäivällä tuli ongelmia. Sain vain muutaman kierroksen, kun vesivuoto moottorissa vaati perusteellisen tarkastuksen, Bottas puntaroi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uusi päivitysmoottori sai kehut.

– Meillä on uusi versio, joka tuntuukin tuoreelta, mutta katsotaan nyt, mitä tuo vesivuoto tuo tullessaan. Uskon kyllä, että pystymme jatkamaan tällä moottorilla, mikä on hyvä juttu, Bottas arvioi.

– Emme tietenkään ajaneet täydellä teholla sillä harjoituksissa, mutta lauantaina sitten näemme, miltä se tuntuu normaalissa käytössä.

Paul Ricardin rata osoittautui teknisemmäksi, mitä Bottas oli osannut odottaa.

– Kun mukana on paljon kuljettajia, jotka eivät ole ajaneet täällä ennen, he tietysti rutistavat ihan limitille hakeakseen rajat. Siitä koituu virheitä, joita nyt nähtiin paljon. Radalla on pari hankalaa paikkaa, kuten paluu suoralle sekä mutkat kuusi ja seitsemän. Siinä perä voi karata helposti.

Entä miltä rengaskuluma tuntui Hamiltonista, joka hoiti Mercedeksen pitkät vedot?

– En ole nähnyt lukemia, mutta ehdottomasti tämä on rankka rata renkaille. Kun lämmöt ovat 50 asteessa, se sulattaa renkaita. Kaikki kumiseokset tuntuivat samanlaisilta, eikä niiden välillä ollut suuria eroja. Kulumaa tulee, mutta kyllä nämä ovat kovia renkaita, vaikka muuta onkin väitetty.

– Uskon, että tästä tulee yhden pysähdyksen kisa, Hamilton povaili.

Hamilton ei seurannut kilpailijoita.

– On turhauttavaa katsella Ferraria, koska he ovat aina sekunnin perässä käyttäessään erilaista bensiinikuormaa, mestari mietiskeli.