Jalkapallo

Brasilia sai tuskailla, mutta voitto tuli Costa Ricasta – Coutinho ratkaisi lisäajan alussa

GABRIEL BOUYS
Neymar
Neymar

Brasilia on ottanut avausvoittonsa Venäjällä pelattavassa jalkapallon MM-lopputurnauksessa, kun Costa Rica kaatui E-lohkon toisen kierroksen ottelussa 2–0. MM-suosikkeihin lukeutuvan Brasilian päästi piinasta Philippe Coutinho iskemällä ottelun lisäajan avausminuutilla, ja aivan viime sekunneilla Neymar teki joukkueen toisen maalin.

Coutinholle maali oli kisojen toinen, hän osui myös 1–1-tasapelissä Sveitsiä vastaan. Brasilian tähtiryhmän suurimmalle tähdelle Neymarille maali oli puolestaan maajoukkueuran 56:s, ja hän jätti Brasilian maajoukkueen kaikkien aikojen tilastossa taakseen Romarion. Edellä ovat vielä Pele 77 maalillaan sekä Ronaldo 62 maalillaan.

Costa Ricalle tappio oli toinen, sillä avauskierroksella se hävisi Serbialle 0–1. Näin Costa Rican toiveet jatkopaikasta eli lohkon kahden kärkeen yltämisestä karisivat. Jäljellä sillä on vielä päätöskierroksen peli Sveitsiä vastaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Videotarkastus loi draamaa

Draamaa ottelun loppuvaiheisiin toi maaleja ennen uusi VAR-videotuomarointi. Brasilian pelaajat riemuitsivat rangaistuspotkusta 77. minuutilla, kun Neymar päätyi kentän pintaan rangaistusalueella taisteltuaan pallosta costaricalaispuolustajan kanssa.

Erotuomari Björn Kuipers kuitenkin kumosi päätöksensä, nähtyään tilanteen VAR-videotarkastusmonitorista.

Neymarin kaatuminen huijasi Kuipersin ohella monet muutkin, mutta VAR näytti tosiasian: Neymar kapsahti selälleen aivan omia teitään, kontakti puolustajaan oli hyvin vähäinen.

Brasilialla on kahdesta ottelusta neljä pistettä, ja se kohtaa lohkon viimeisellä kierroksella ensi keskiviikkona Serbian. Jos Serbia voittaa tämän illan ottelussa Sveitsin, se varmistaa pääsynsä neljännesvälieriin.