F1

McLaren haluaa Ricciardon Alonson korvaajaksi

Luis Vasconcelos

McLaren on ensimmäisenä tallina lähestynyt Daniel Ricciardoa sen jälkeen, kun Red Bull päätti vaihtaa ensi vuodeksi Renaultin moottoreista Hondan leiriin.

McLarenin päämies Zak Brown ja muu tallijohto ovat tietoisia Fernando Alonson halukkuudesta tavoitella Indy 500 -klassikkokisan valloitusta ensi vuonna täydentääkseen harvinaisen kolmen suurvoiton ketjunsa.

Kun Alonsolla on sopimus Toyotan kanssa ensi kesään asti, espanjalaiskonkarin uskotaan jättävän F1-radat keskittyäkseen kestävyyskisojen MM-sarjaan ja Indy-kisoihin.

Näin McLaren tarvitsisi uuden johtavan kuljettajan, joka houkuttelisi sponsoreita.

Ajoitus sopii hyvin, kun McLarenilla Ricciardon uskotaan juuri pähkäilevän Red Bullin moottoriuutisen vaikutusta tiimin kilpailukykyyn ensi vuonna.

Jos Alonso lopettaa, McLarenilta vapautuu iso palkkasumma tarjottavaksi Ricciardolle, ja lisäksi sievoinen summa on tulossa tallin uudeksi pääsponsoriksi siirtyvältä Martinilta.

Ricciardolle ratkaisevaa on kuitenkin saada auto, millä pystyy taistelemaan mestaruudesta. Sen varmistaminen voi olla hankalaa McLarenin puolella. Ainakin tällä hetkellä McLaren on vähiten kilpailukykyinen kolmesta Renaultin moottoria käyttävästä tallista. Red Bullin ja McLarenin ero samoilla moottoreilla on 1,5 sekuntia Ricciardon nykyisen tiimin hyväksi.

Myös Renaultin uskotaan harkitsevan tarjouksen tekemistä Ricciardolle.

Alonson puolestaan uskotaan tekevän kulisseissa töitä, jotta McLaren pestaisi nyt Renaultilla ajavan Carlos Sainz Juniorin hänen paikalleen.