Jalkapallo

Ensimmäiset 20 MM-peliä ilman maalittomia kamppailuja – ensimmäisen kerran sitten vuoden 1954

Jalkapallon MM-lopputurnauksessa Venäjällä ei ole nähty maalittomia kamppailuja, kun takana on seitsemän ottelupäivää ja 20 ottelua. Viimeksi 0–0-pelit ovat loistaneet poissaolollaan näin pitkään vuoden 1954 turnauksessa, jolloin koko 26 ottelun turnauksessa ei nähty lainkaan maalittomia pelejä. Tilastosaavutuksesta kertoi Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa Twitter-tilillään.

Tasapelejä on kaiken kaikkiaan nähty kolme, mutta tasaisuutta on piisannut voittoihinkin päättyneissä. Nähdyistä 17 voitosta 13 on päättynyt yhden maalin erolla, ainoina poikkeuksina Venäjän voitot Saudi-Arabiasta (5–0) ja Egyptistä (3–1) sekä Kroatian 2–0-voitto Nigeriasta ja Belgian 3–0-voitto Panamasta.

Maalin voitoista peräti yhdeksän on päättynyt lukemiin 1–0. Eilen kisoissa koettiin harvinainen päivä, kun kaikki kolme ottelua päättyivät 1–0. Aiemmin MM-historiassa on nähty kolme 1–0-voittoa samana päivänä vain kahdesti, kesäkuun 25. päivä 1982 ja kesäkuun 23. päivä 2010.

Tänään kisoissa pelataan kolme ottelua. Otteluparit ovat C-lohkossa Tanska–Australia ja Ranska–Peru sekä D-lohkossa Argentiina–Kroatia.