Urheilu

Washington voitti historiansa ensimmäisen finaalipelin ja tasoitti finaalisarjan 1–1:een

BRUCE BENNETT
Washingtonin Andre Burakovsky #65 saa osuman Las Vegasissa 30. toukokuuta.
Washingtonin Andre Burakovsky #65 saa osuman Las Vegasissa 30. toukokuuta.

Jääkiekon NHL:ssä Washington on tasoittanut finaalisarjan 1–1:een nappaamalla 3–2-voiton Erik Haulan Las Vegasista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Washington on voittanut finaalisarjan ottelun, joukkue kertoi Twitterissä.

Ottelun ensimmäinen erä päättyi vielä tasalukemissa. Avausmaalin teki Las Vegasin kanadalaispelaaja James Neal, ja Washingtonin toi tasoihin tanskalainen Lars Eller, joka myös nappasi ottelusta kaksi syöttöpistettä.

Washington siirtyi kuitenkin johtoon ottelun toisen erän alkupuoliskolla. Joukkueen toisen maalin teki toisen erän viidennellä minuutilla venäläistähti Aleksandr Ovetshkin. Pelin 3–1-tilanteeseen iski puolestaan yhdysvaltalainen Brooks Orpik erän yhdeksännellä minuutilla.

Las Vegasin Shea Theodore kavensi tilanteen vielä 3–2:een erän 17. minuutilla, mutta tulokasjoukkue ei enää onnistunut nousemaan tasoihin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Haula oli kaukalossa reilut 15 minuuttia.

Las Vegasin tavoin myös Washington tavoittelee ensimmäistä mestaruuttaan. Joukkue oli edellisen kerran finaaleissa vuonna 1998, mutta hävisi Detroitille.

Stanley Cupin voitto irtoaa neljällä voitolla.

Washingtonin Jevgeni Kuznetsov loukkaantui varhain tänään Suomen aikaa loppuneessa ottelussa. NHL.com-sivuston mukaan Washington on kertonut venäläispelaajan saaneen vamman ylävartaloonsa. Hän poistui kaukalosta ensimmäisessä erässä Las Vegasin Brayden McNabbin taklauksen jälkeen, eikä enää palannut jäälle.