Urheilu

Hohdoton jalokivi

Kolumni 28.5. Monacon Grand Prix hehkutetaan etukäteen vuosittain aivan pilviin sarjan kruununjalokivenä, kunnes kisan jälkeen sitten päivitellään, että olipa tylsä tapahtuma.

Nytkin aika-ajossa jo ratkaistiin kärkikuusikon järjestys. Yllätysmomentit jäivät jopa harvinaisen vähiin, kun kerrankin Bernd Mayländer ei johtanut turva-autolla kierroksen kierrosta tällä katuradalla.

Kun etukäteen pyöritellään sähäköitä videopätkiä jostain vanhoista ratatapahtumista Monacossa, niin tällä kertaa tuohon kuvakavalkaadiin ei kyllä kertynyt yhtään täydennyspätkää.

Ainoat jännitteet nousivat radioviesteistä, kun ensin renkaat ja sitten tekniikka kärkiautoilla aiheutti hämmennystä. Daniel Ricciardo sai ainakin jonkinmoisen korvauksen viime aikojen epäonnisista kokemuksistaan, kun Red Bullin auto kesti maaliin asti, vaikka viimeiset kierrokset mentiin kuutosvaihteella.

Suomalaisittain ainoaksi juhlanaiheeksi jäi Mika Häkkisen Monacon voiton kunniaksi vietetty 20-vuotispäivä. Valtteri Bottasta uran ensimmäiseen palkintosijoitukseen ruhtinaskunnassa ei auttanut edes ajaminen Mikan maagisella kypärävärityksellä.

Ensi kerran tällä kaudella kumpaakaan suomalaista ei nähty palkintopallilla. Siihen katkesi yhdeksän perättäisen pokaalikisan ketju, joka alkoi viime syksynä USA:n GP-viikonloppuna.

Mutta uutta mitalimatoa koukkuun pistetään taas Kanadassa. Siellä ainakin toinen on varmasti kärkikolmikossa niin aika-ajossa kuin kisassakin.

Heikki Kulta