Urheilu

Ringostarr Treb voitti Elitloppetin, Nadal Broline kolmas

Italialainen Ringostarr Treb voitti Elitloppet-finaalin varmasti sunnuntaina Solvallassa. Suomalainen Heli Tarrimaa on voittajahevosen hoitaja. Nadal Broline toi kolmossijan Suomeen.

Ensimmäinen karsinta oli skandaalinkäryinen. Lähtökiihdytystä uusittiin useamman kerran, ja varsinkin suursuosikki Bold Eagle kävi kuumana. Ranskalaishevosen mahdollisuudet menivät avauskaarteen laukkaan. Harmistunut omistaja Pierre Pilarski ilmoitti, ettei Bold Eaglea enää nähdä Elitloppetissa.

Björn Goopin Dreammoko aiheutti yhden uusinnan, mutta hyväksytyssä lähdössä se paineli keulaan. Norjalainen Lionel juoksi kärkihevosen rinnalla ja eteni varmasti ykköseksi. Dreammoko kesti kakkoseksi, ja Jorma Kontion tarkasti ajama Up And Quick nousi kolmanneksi. Tanskalainen Takethem otti viimeisen finaalipaikan.

Toisessa karsinnassa johtopaikasta taisteltiin. Ringostarr Treb puolusti sisäradan paikkaa. Kari Lähdekorven omistama Pastore Bob painosti ja onnistui hakemaan keulat. Etusuoralla Ringostarr Treb kiersi uudelleen kärkeen. Wilhelm Paalin ajama Ringostarr Treb piti ykköseksi. Propulsion otti johtohevosen rinnalta kakkossijan. Nadal Broline kiri kolmanneksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pastore Bob oli neljäs, ja finaaliin meni kaksi suomalaisten omistamaa hevosta.

Pastore Bob lähti finaalissa sellaisella vauhdilla, ettei johtohevosesta ollut epäselvää. 700 metriä ennen maalia Paal nosti Ringostarr Trebin voittoisaan kiriin. Propulsion eteni kakkoseksi. Nadal Broline oli erinomainen ja kiri kolmanneksi. Päivi Laakkonen-Mäkihonko on Onkel Investin takana. Pastore Bob väsyi kovaan alkuvauhtiin.

– Pastore Bob kuumeni, sillä kokeiltiin uusia päävarusteita, Lähdekorpi harmitteli.

Ringostarr Treb on todella kansainvälinen hevonen. Se on Italiassa syntynyt, ja myös omistaja on Italiasta. Valmentaja Jerry Riordan on USA:sta lähtöisin ja toiminut viisi vuotta valmentajana Ruotsissa. Ohjastaja Wim Paal on saksalainen.

– Heli Tarrimaa tekee mahtavaa työtä meidän huippuhevosten kanssa. Propulsion ja Bold Eagle ovat ehkä parempia hevosia, mutta mitään virheitä nekään eivät saa tehdä, kun Ringostarr Treb on vastassa, Riordan sanoi.