Jalkapallo

Mestarien liigan ennätysmies Ronaldo vihjaisi jättävänsä Realin

LLUIS GENE
Ronaldo teki Mestarien liigan kauden aikana 15 maalia, millä hän voitti liigan maalipörssin.
Ronaldo teki Mestarien liigan kauden aikana 15 maalia, millä hän voitti liigan maalipörssin.

Cristiano Ronaldo juhli myöhään lauantaina viidettä mestaruuttaan jalkapallon Mestarien liigassa. Titteleistä neljä on tullut Real Madridin paidassa, mutta Kiovassa Liverpoolista otetun 3–1-voiton jälkeen portugalilaistähti vihjaisi, että hänen aikansa Realissa saattaa päättyä.

– Oli todella mukavaa olla Real Madridissa, Ronaldo sanoi.

Ronaldolle kerrottiin, että tuohan kuulostaa hyvästeiltä.

– Annan vastauksen faneille seuraavien päivien aikana. Koska he ovat aina olleet puolellani, supertähti vastasi.

Ronaldo ja Real ovat vääntäneet sopimuksesta jo kuukausia. Mediaväitteiden mukaan Ronaldo tavoittelee jalkapallomaailman palkkakuninkuutta, ja se vaatisi Barcelonan Lionel Messin ja PSG:n Neymarin ohittamista palkkatienesteissä.

Realin päävalmentaja Zinedine Zidane ei ole valmis päästämään Ronaldoa muualle.

– Ronaldon on jäätävä, Zidane sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ronaldo teki Mestarien liigan kauden aikana 15 maalia, millä hän voitti liigan maalipörssin. Kiovan finaalissa hän ei ollut joukkueensa näkyvin, sillä huomion vei vaihdosta kahden maalin tekijäksi noussut Gareth Bale. Komean saksipotkumaalin tehnyt Bale miettii myös tulevaisuuttaan Realissa.

– Minulla on tarve pelata joka viikko, ja Realissa tilanne ei ole ollut sellainen. Pitää istua kesän aikana alas ja yrittää ratkaista asiat, Bale sanoi.

Liverpoolin puolelle finaali jätti omat ongelmansa. Maalivahti Loris Kariuksen kaksi karmeaa virhettä antoivat Real Madridille kaksi maalia, ja murtunut mies pyysi painajaisiltaansa anteeksi.

– Hävisin tämän pelin. Olen pahoillani. Jos voisin palata ajassa takaisin, tekisin sen. Petin joukkueeni, Karius soperteli.

Liverpoolin toiveita mursi jo avauspuoliajalla maalinsylkijä Mohamed Salahin loukkaantuminen. Pelin jälkeen arvioitiin, ettei miestä välttämättä nähdä Egyptin riveissä MM-lopputurnauksessa. Maajoukkueen lääkäri Mohamed Abou al-Ela kuitenkin herätteli toiveita kuultuaan tietoja olkapäävamman laadusta.

– Lääkäri ilmaisi optimisminsa siitä, että Salah pääsee MM-kisoihin, Egyptin jalkapalloliitto kertoi sunnuntaina.