F1

Suomalaisriemu vähissä

Tappio tallikavereille ja aika-ajossa sijat neljä sekä viisi. Siinä oli suomalaissaldo Monacon Grand Prix -viikonlopun aika-ajoista.

Ferrarin Kimi Räikkönen suuntaa kauden kuudenteen F1-kilpailuun neljännestä ja Mercedeksen Valtteri Bottas viidennestä lähtöruudusta.

Kumpikaan ei hyppinyt aika-ajon jälkeen riemusta, sillä Monacon katuradalla ohittaminen on vaikeaa.

Räikkönen ja Bottas jäivät selvästi Red Bullin Daniel Ricciardosta, joka hallitsi aika-ajoja alusta loppuun.

– Red Bull on ollut täällä koko ajan kärjessä, ja perinteisesti tämä rata sopii heille. Heidän vauhtinsa ei ollut iso yllätys, Räikkönen sanoi.

Ricciardon paalupaikasta huolimatta lauantai toi Red Bullille myös suuren pettymyksen. Max Verstappen törmäsi harjoituksissa seinään ja romutti menopeliään. Auto meni sen verran huonoon kuntoon, että aika-ajo jäi Verstappenilta kokonaan väliin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Verstappen lähtee sunnuntain kisaan viimeisestä lähtöruudusta, joten hänen menestysmahdollisuutensa ovat menneet.

Ricciardon tunnelmat olivat tallikaveriaan riehakkaammat. Hän jätti toiseksi yltäneen Ferrarin Sebastian Vettelin 0,229 sekunnin päähän. Mercedeksen Lewis Hamilton oli kolmas.

Räikkönen jäi kärjestä 0,456 ja Bottas 0,631 sekuntia.

– Työ on tehty 50-prosenttisesti. Tämä täytyy viimeistellä huomenna, tyytyväinen Ricciardo sanoi aika-ajon jälkeisessä voittohaastattelussa.

Aika-ajon avausosiossa Räikkönen valitti talliradiossa, että Mercedes-kuljettajan hidastelun takia hänen nopea kierroksensa meni pilalle. Kyseinen Mercedes-kuski oli Bottas.

– Täällä asiat ovat vaikeampia, eikä tilanne ollut ihanteellinen. Loppuosa aika-ajosta ei ollut niin huono, vaikkei minulla ollut renkaisiini parasta tuntumaa. Pystymme taatusti parantamaan asioita, Räikkönen sanoi.

Monacon legendaarinen katurata tuottaa ahtaudellaan ongelmia, sillä esteettömän kierroksen ajaminen vaatii paljon pelisilmää.

Ricciardolla ei ongelmia ollut, ja hän tykitti rataennätyksen uusiksi. Australialaisen paalupaikka-aika oli 1.10,810.