Jalkapallo

Inter jatkaa neljän pelaajan alakerralla – katso tästä kokoonpanot iltapäivän RoPS-taistoon

ARI-MATTI RUUSKA
Benjamin Källmania odotettiin maalipörssin kärkisijoille, mutta hyökkääjä on tähän mennessä päässyt liigassa juhlimaan maalia ainoastaan yhdessä ottelussa.
Benjamin Källmania odotettiin maalipörssin kärkisijoille, mutta hyökkääjä on tähän mennessä päässyt liigassa juhlimaan maalia ainoastaan yhdessä ottelussa.

Inter pelaa tänään RoPS:ia vastaan neljän puolustajan linjalla, johon se vaihtoi kesken kauden kolmen topparin taktiikan tuotua toivottua vähemmän pisteitä. Kovin suuria yllätyksiä turkulaisten alustavasta kokoonpanosta iltapäivän otteluun ei löydy.

Maalilla avaa totutusti Henrik Moisander. Neljän miehen alakerran muodostavat vasemmalta lukien vaisun alkukauden pelannut Abdoulie Mansally, Teemu Penninkangas, Ari Nyman ja Tero Mäntylä.

Keskikentän keskustassa avaavat bosnialainen Ivan Sesar ja Interin cup-finaalin sankari Mikko Kuningas. Oikealla laidalla pelaa Mika Ojala ja vasemmalla kauden avausmaaliaan hakeva Albion Ademi.

Kärkiparikaan ei ole yllättävä, sillä Timo Furuholm ja Benjamin Källman ovat odotettu valinta hyökkäykseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maalipörssin kärkeen odotettu Källman on onnistunut maalinteossa ainoastaan kahdesti PS Kemiä vastaan, mutta toisaalta hänen laukaisuprosenttinsa on poikkeuksellisen matala eli alle kymmenen. Aiempien vuosien osumatarkkuudella maaleja olisi kasassa jo neljä tai viisi.

RoPS puolestaan avaa alakerralla, joka on ollut liigan alkukauden selkeästi pitävin. Joukkue on päästänyt kymmenessä pelissä ainoastaan kolme maalia ja onnistunut pitämään maalinsa puhtaana kahdeksan kertaa.

Tolppien väliin asettuu vahvan alkukauden pelannut espanjalainen Antonio Reguero. Puolustuslinjan muodostavat Taye Taiwo, Interin ja RaiFun kasvatti Juuso Hämäläinen, Leo Väisänen ja Juho Hyvärinen, ellei 18-vuotias Hyvärinen pelaa laidalla ylempänä. Silloin hänen paikkansa ottaisi Lassi Järvenpää.

Keskikentän pohjalla pelaavat kamerunilais-portugalilainen Wato Kuate ja Eetu Muinonen yläpuolellaan Lucas Lingman. Vasemmalla laidalla pelaa neljä maalia jo iskenyt Lassi Lappalainen, kärjessä makedonialainen Filip Ivanovski ja oikealla joko Järvenpää tai Hyvärinen.

Ennen tämän päivän kierrosta Inter on sarjassa sijalla yhdeksän, kun yhdeksän ottelun jälkeen kasassa on ainoastaan kahdeksan pistettä. RoPS puolestaan keikkuu jaetulla kakkospaikalla ja on kerännyt kymmenestä pelistä 20 pistettä.

Inter–RoPS käynnistyy Kupittaan jalkapallostadionilla klo 15.