Urheilu

Äitiysloma heitti Serena Williamsin arpaonnen varaan

GARETH FULLER
Serena Williams  Windsorissa.
Serena Williams Windsorissa.

Ranskan avointen päätös jättää Serena Williams sijoitettujen pelaajien ulkopuolelle on kirvoittanut keskustelua äideiksi tulleiden naisurheilijoiden kohtelusta. Williams osallistuu ensimmäiseen grand slam -turnaukseen äitiyslomansa jälkeen.

– Ranskan avoimet rankaisee Serena Williamsia lapsen saamisesta, kirjoittaa USA Today -lehti.

Williams olisi voinut saada avauskierroksella vastaansa vaikka ykkössijoitetun Simona Halepin. Pariisissa hän kohtaa kuitenkin toisen sijoittamattoman pelaajan, maailmanlistalla 70. sijalla olevan Tshekin Kristyna Pliskova.

Urallaan 23 arvoturnausta voittanut Serena Williams, 36, oli 13 kuukautta äitiyslomalla synnytettyään esikoistyttärensä viime syyskuussa. Yli vuoden kestäneen kilpatauon jälkeen hän menetti sijoituksensa maailmanlistalla. Entinen maailmanlistan ykkönen on nyt 449:s.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Williams on pelannut tällä kaudella vain neljä ottelua. Tammikuun alussa yhdysvaltalainen kertoi vetäytyvänsä Australian avoimista, koska ei kokenut olevansa vielä riittävän kovalla tasolla synnytyksen jälkeen.

– Hän ei pitänyt taukoa loukkaantumisen takia tai siksi, että olisi menettänyt intohimonsa peliin. Hän sai lapsen, mitä meidän pitäisi juhlia. Kun hän tulee takaisin, pitäisi olla ajanjakso, jonka aikana hän pääsisi vielä sijoitetuksi pelaajaksi, sanoi Miamin WTA-turnauksen johtaja James Blake.

Serena Williams pelaa Pariisissa myös nelinpeliä, sillä hän sai sisarensa Venus Williamsin kanssa villin kortin nelinpeliin. He ovat voittaneet Roland Garrosin nelinpelin vuosina 1999 ja 2010.