Jalkapallo

Kiova käy kalliiksi jalkapallofaneille

Kiskurihinnat kiukuttavat jalkapalloilun Mestarien liigan finaaliin Ukrainan Kiovaan aikovia kannattajia. Kiovalaiset hotellit ovat alkaneet veloittaa majoituksesta jopa satakertaisia hintoja normaaliin verrattuna. Myös matkustaminen loppuottelukaupunkiin on osoittautunut kalliiksi.

Matkojen ja majoituksen varaaminen ajoissa ei välttämättä ole auttanut, sillä varauksia on peruttu ja hinnat nostettu moninkertaisiksi.

Loppuotteluseuroista Liverpool on valittanut asiasta Euroopan jalkapalloliittoon Uefaan. Liverpoolin toimitusjohtajan Peter Mooren mukaan Kiova ei ole muutenkaan sovelias loppuottelun pelipaikaksi.

– Heillä ei ole tarvittavaa infrastruktuuria ja hotellikapasiteettia tämän kokoiselle tapahtumalle, eikä siedettävän välimatkan päässä ole toista suurkaupunkia. Liverpoolin lisäksi tämä vaikuttaa Real Madridin faneihin, ja tästä otetaan opiksi. Olen nostanut tämän esille Uefan korkeimmalla tasolla, Moore kertoi Liverpool Echo -lehdelle.

Kiovan pormestari, entinen nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Vitali Klitshko näkee tilanteen normaaliksi.

– Hinnat nousevat suurtapahtuman alla myös muualla kuin Kiovassa. Tämä on normaalia liiketoimintaa ja markkinataloutta, Klitshko sanoi.

Liverpool ja Real Madrid mittelevät Mestarien liigan voitosta Kiovassa lauantaina.