Urheilu

Loimu jatkaa Achtenin valmennuksessa

TIMO JAKONEN
Loimun belgialainen päävalmentaja Christophe Achten viettää kesän Islannin maajoukkueen valmentajana mutta palaa syksyllä Raisioon.
Loimun belgialainen päävalmentaja Christophe Achten viettää kesän Islannin maajoukkueen valmentajana mutta palaa syksyllä Raisioon.

Raision Loimun lentopallojoukkue jatkaa viime kaudella liigassa debytoineen belgialaisluotsi Christophe Achtenin valmennuksessa. Kesän Achten viettää Islannissa, jossa hän toimii maan miesten maajoukkueen päävalmentajana, mutta syksyllä työt jatkuvat Raisiossa.

Loimulla on päävalmentajan lisäksi koossa seitsemän pelaajasopimusta.

Pelaajista liberot Ville Sihvonen ja Esko Vuorinen, passari Tomi Saarinen, keskipelaaja Karri Sihvonen sekä yleispelaaja Verneri Vetriö jatkavat Loimussa. Vetriön sopimus on uusi 1+1-vuotinen, ja muilla astuu voimaan sopimuksissa ollut optiovuosi.

Uusina pelaajina Loimun miehistöön liittyvät seuran oma kasvatti yleispelaaja Väinö Rahkö, 17, ja kakkoshakkurin paikan haltuunsa ottava Seinäjöki Lentiksen kasvatti Oskari Keskinen, 17. Rahkon sopimus on 1+2- ja Keskisen 1+1-vuotinen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Monipuolinen Keskinen pystyy pelaamaan hakkurin roolin lisäksi myös keskitorjujana ja yleispelaajana. Molemmat uudet pelaajat ovat U20-maajoukkueen vakiokasvoja ja lupaavia tulevaisuuden nimiä. Rahko ja Keskinen siirtyvät nuorten maajoukkueen ympyröistä Kuortaneen Urheiluopistolta suorittamaan lukion loppuun Turun seudun urheiluakatemian alaisuudessa toimivaan Kerttulin urheilulukioon Turkuun.

Loimu käy parhaillaan neuvotteluita muutaman avainpelaajan kanssa, joten lisää sopimusuutisia on odotettavissa.

Viime kaudella Loimu sijoittui liigan runkosarjassa seitsemänneksi. Puolivälierissä joukkue taipui Pielaveden Sammolle.

Syksyllä alkavalla kaudella Loimu viettää 60-vuotisjuhliaan.

TS