Moottoriurheilu

Suomi 15. sijalla motocrossin MM-joukkuekarsinnassa

Suomen nuori joukkue kipusi karsintojen 15. sijalla motocrossin MM-joukkuekilpailun finaaliin Belgian Lommelissa. MM-kisa on kerännyt lajin kuumimmat nimet samalle radalle. Karsinnat ajettiin hyvissä olosuhteissa.

Suomalaisen ICE1 Racing -tiimin varakuljettajana MM-sarjaa kiertänyt ja nyt Hollantia edustava Marc de Reuver avasi MX1-sarjassa erinomaisesti ja oli ensimmäisen puolikkaan erässä kolmas. Hollanti oli karsintapäivänä erittäin vahva, ja de Reuver sijoittui lopulta seitsemänneäksi MX1-luokassa.

Hollanti lähtee sunnuntain A-finaalin starttiin neljäntenä.

Loukkaantumisten nuorentama Suomen joukkue taisteli myös sinnikkäästi. Ludde Söderberg avasi MX1-luokassa ja pystyi säilyttämään hyvän vauhdin läpi erän ja tuli maaliin 15. sijalla.

Teemu Lehtinen oli kovan paikan edessä, mutta sai ajettua tasaisen erän MX2-luokassa oli 23:s. Junioritiimin toinen edustaja Niko Koskela pystyi erittäin vahvaan ajoon avoimessa luokassa ja sijoittui lopulta erän 11:nneksi.

Suomen joukkue sijoittui karsinnassa 15:nneksi.

MM-joukkue kilpailuiden karsinnat voitti Saksan joukkue, toiseksi ajoi isäntämaa Belgia ja kolmantena finaalipäivään lähtee Italia. Aikaisempina vuosina joukkue MM-kilpailuja hallinnut USA sijoittui karsinnoissa kuudenneksi.

A-finaaliin pääsee 20 joukkuetta. Finaalissa ajetaan kaikkiaan kolme erää niin, että kukin kuljettaja ajaa kaksi kertaa. Lopputuloksiin lasketaan viisi parasta tulosta kuudesta sijoituksesta.

Turun Sanomat, Lommel