Urheilu

SB-Pro lähetti TPS:n salibandynaiset lomille

SB-Pro–TPS 3–2
SB-Pro välieriin voitoin 3–0

Turun Palloseuran naisten salibandyjoukkueen kausi päättyi niukkaan 3–2-tappioon SB-Prolle Nurmijärvellä. Kotijoukkue eteni välieriin suoraan otteluvoitoin 3–0.

TPS pelasi kenties parhaimman pelinsä koko puolivälieräsarjassa, mutta sekään ei riittänyt vahvalla pelaajamateriaalilla varustettua SB-Prota vastaan. SB-Pron voittomaalin teki Marianne Pohjonen kolmannessa erässä.

TPS haki vimmalla tasoitusta ottelun viime hetkillä. Lähimmäksi tasoitusta pääsi Tepsin kapteeni Jenna Saario, joka ampui pallon tolppaan, kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti.

– Takki on nyt tosi tyhjä. Tiukkoja pelejä oli, ja tässä viimeisessä olimme lähimpänä voittoa. Pienistä jutuista tämä jäi taas kiinni, mutta pelitaulu sen kuitenkin lopulta näyttää. Vastustaja oli meitä parempi, sanoi TPS-kippari Jenna Saario.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS:llä oli homma hyvin hallussa varsinkin avauserässä, jossa TPS nousi 0–2-johtoon Saarion rangaistuslaukausmaalilla ja Sofia Leinon upealla ylänurkkakudilla.

”Tiukkoja pelejä oli, ja tässä viimeisessä olimme lähimpänä voittoa. Pienistä jutuista tämä jäi taas kiinni, mutta pelitaulu sen kuitenkin lopulta näyttää.”

Jenna Saario

TPS:n kapteeni

Kotijoukkue pääsi peliin mukaan, kun TPS:n Salla Ranta sai viiden minuutin jäähyn huitomisesta. Jäähyn aikana Ina Leminen teki 1–2-kavennuksen ylivoimalla.

Päätöserän alussa oli puolestaan Karoliina Kujalan vuoro iskeä 2–2-tasoitus ylivoimalla ja voittolukemat 3-2 viimeisteli sitten Pohjonen.

– Erikoistilanteet korostuvat pienen marginaalin peleissä. Pitäisi pysyä boksista poissa. 5-5-pelissä olimme tosi vahvoja. Teimme paljon asioita kauden aikana oikein, mutta kyllä 3-0 tappio näyttää, että paljon asioita on vielä tekemättä, sanoi Saario.

TPS:n valmentaja Aki Vilander harmitteli varsinkin viiden minuutin jäähyä, jonka aikana SB-Pro pääsi peliin mukaan.

– Meidän momentum katkesi siihen, että pelaajamme maila osui vahingossa vastustajaa naamaan. Meillä oli silloin saumat ottaa lisää kaulaa, Vilander harmitteli.

– Siinä mielessä ei harmita, että tuskin kukaan muu kuin minä uskoi siihen, että pystyisimme haastamaan näin hyvin Pron. Olimme pelillisesti ihan täysin ajan tasalla. Kun miettii, että kuinka kapea materiaali meillä oli verrattuna vastustajaan, niin olen hemmetin ylpeä joukkueestamme, Vilander totesi.