F1

Heikki Kullan F1-kolumni: Mestarien pöydässä

Kolumni 23.3. Kolme kuumaa MM-ehdokasta Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ja Daniel Ricciardo täyttivät lavan FIA:n vuoden ensimmäisessä virallisessa lehdistötilaisuudessa.

Vettel herätti huomiota varmasti Melbournessa hankitulla uudella hiustyylillään, kun Hamiltonin kuontalo oli entistä pörröisempi.

Hollantilaistoimittaja Louis Dekker esitteli kuljettajille kadehdittavan nokkelan kysymyksen, istuuko tämän vuoden maailmanmestari nyt pöydän takana ja onko ulkona puhumassa hollantia.

Sanaseppo Ricciardolta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– Lisäämme yhdeksännen mestaruuden tämän pöydän saaliiseen. Nythän meillä on yhteensä niitä kahdeksan, Ricciardo virnisti kahden nelinkertaisen mestarin rinnalla.

Jos Red Bull pystyy haastamaan Mercedeksen ja Ferrarin, Ricciardo haluaa ehdottomasti olla se, joka korjaa hedelmät. Tappio MM-taistossa tallikaveri Max Verstappenille olisi australialaisen uralle melkoista myrkkyä.

Esitin itsekin vuoden ensimmäisen kysymykseni FIA:n viralliseen protokollaan. Utelin Vetteliltä, yllättikö tallikaveri Kimi Räikkösen siirtyminen somemaailmaan Instagramiin hänet ja aikooko hän seurata esimerkkiä.

– Vastaukseni on kyllä ja ei. Lyhyesti. Sait hyvin suomalaisen vastauksen, Vettel vitsaili. Ferrarin saksalaistähti on ainoa F1-kuljettaja, joka enää karttaa omien asioidensa somettamista.

Hamilton varmisti asian, ja ihmetteli, kun Vettel vahvisti, ettei hän ole somessa. Hamilton sanoi luulleensa seuranneensakin kilpaveljensä someviestejä.