F1

Verstappen tahdittaa nuorten esiinmarssia

STT-Tapio Keskitalo

Formula ykkösiin ilmestyi kolme vuotta sitten teinipoika, joka ei kuvia kumartanut. Max Verstappen ajoi ensimmäisen kilpailunsa 17-vuotiaana, mikä teki hänestä kaikkien aikojen nuorimman F1-kuljettajan.

Kun kolme vuotta on kulunut, Red Bull -tallin Verstappen on rikkonut ennätyksiä ja aiheuttanut aggressiivisella ajotyylillään otsikoita sekä nopeudellaan vaikeuksia kilpakumppaneilleen.

Alkavaan kisakauteen Verstappen, 20, kaartaa hallitsevan mestarin Lewis Hamiltonin yhtenä vahvimmista haastajista. Viime kaudella hollantilaiskuski jäi MM-sarjassa pykälän tallikaveristaan Daniel Ricciardosta ja sijoittui kuudenneksi.

Monet uskovat Verstappenin parantavan sijoitustaan tällä kaudella, joka starttaa loppuviikosta Melbournessa. Verstappen viittaa kintaalle esimerkiksi henkisen puolen valmennukselle.

– Monet kysyvät, mitä F1-sarjassa menestyminen vaatii henkisesti. Kysyn heiltä, mitä he tarkoittavat. Minä vain nautin tästä ja ajan niin kovaa kuin pystyn, Verstappen sanoi Guardian-lehdelle.

Verstappen johtaa nuorten miesten tunkua formula ykkösiin.

Nuorisokaartista tämän kauden MM-sarjassa nähdään muun muassa 19-vuotias Lance Stroll (Williams), kaksikymppinen Charles Leclerc (Sauber), 21-vuotias Esteban Ocon (Force India) ja 22-vuotias Pierre Gasly (Toro Rosso).

Ikähaarukan toisessa päässä on Kimi Räikkönen, 38, joka ajoi ensimmäisen F1-kisansa 2001. Tämän kauden nuorimmat kuljettajat olivat Räikkösen debyytin aikaan muutaman vuoden ikäisiä.