F1

Bottaksella lupaava ensi tuntuma uudesta autosta

Heikki Kulta

Jopa Valtteri Bottaksen kättelyssä heijastuu se positiivinen tunne, jonka suomalaiskuski saavutti välittömästi Mercedeksen uudessa W09-Hopeanuolessa maanantaina talvitestien avauspäivänä.

– Teimme vain aerodynaamista testiä, mutta voin sanoa, että ensi tuntuma uudesta autosta oli heti hyvä, Bottas vakuutti.

Bottas ja Lewis Hamilton jakavat kaikki kahdeksan testipäivää, elleivät kelit sitten muuta suunnitelmia. Nytkin aamusella suomalaiskuski pääsi ajamaan koko jakson kolealla, mutta kuivalla radalla, kun Hamilton iltapäivällä kärsi välillä kosteista olosuhteista.

Bottas kiersi radan 58 kertaa, kun testitöitä muutenkin mielellään kartteleva Hamilton tyytyi puolet vähempään. Vuosi sitten avauspäivänä britti ajoi 73, ja suomalaiskuski 69 kierrosta.

– Ensimmäinen aamu oli erittäin positiivinen. Saimme tehdyksi kaiken, mitä suunniteltiinkin. Päätehtävä kohdistui aerodynaamisen datan keräämiseen, joten tein vetoni tasaisella vauhdilla. Siinä samalla sain muutaman harjoituskierroksen ihan itsellenikin, vaikka se onkin kovin rajoitettua. Emme hakeneet lainkaan kierrosaikaa, joten emme vieneet autoa äärirajoille, Bottas selvitti tiimitiedotteessa.

– Auto käyttäytty hyvin. Ei siitä voi osoittaa mitään kielteistä verrattuna viime vuoteen. Siitä jäi vain positiivista merkintää tähän mennessä.

Tiistaina Hamilton ja Bottas ajavat taas testipäivän ajohommat puoliksi.