F1

Force India luottaa jatkuvuuteen

Heikki Kulta

Luis Vasconcelos

Kaksi kertaa peräkkäin valmistajien sarjassa neljänneksi sijoittunut Force India lähti Barcelonan talvitesteihin hyvin loogisella kehitysmallilla viime vuoden autostaan.

Mercedeksen voimayksiköllä jatkava VJM11 -auto on paketti yhä siistimpään ja pienempään pakettiin, mikä tarjoaa selviä aerodynaamisia etuja. Hienosäädöillä on varmistettu tallin kilpailukykyä.

Konsepti on sama kuin viime vuonna. Force Indialla on edelleen lyhin akseliväli Mercedeksellä ajavista autoista.

– Ongelma asiakasmoottorien käyttämisestä tulee jo aikaisessa vaiheessa voimayksikön ja vaihdelaatikon vaatimista mitoista, koska arkkitehtuurin perustyö joudutaan tekemään ilman tarkkaa informaatiota ja silloin on tietysti aina varovaisempi. koska jäähdytystä ja luotettavuutta ei haluta riskeerata. Tästä syystä viime vuoden autossa oli niin suuret ilmanottoaukot ja jäähdyttimet, kun tällä kertaa pystyimme tekemään paljon yksityiskohtaisempaa työtä niiden kanssa, tekninen päämies Andrew Green selvitti.

– En näe syytä, miksemme voisi vahvistaa asemiamme ja vieläpä parantaa niitä. F1 on hyvin rankkaa ja kilpailukykyistä urheilua, mutta olemme tiiminä saavuttaneet jatkuvuutta kaikilla osa-alueilla. Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta olemme pettyneitä, ellemme taistele pisteistä jokaisessa kisassa, Force Indian pääomistaja Vijay Mallya linjaili.