Moottoriurheilu

Satanen vetoa

Kolumni 31.8. Kävin aamukahvilla Ferrarin edustusvarikolla. Ehdin vasta nuuhkaista italialaisen espresson taivaallista aromia, kun kylkeen tönäistiin ja keittiömestari kinusi sisäpiirin tietoa: Onko Kimi Räikkönen palaamassa Maranellon miehistöön?

Vakuutin uskovani, ettei sellaista ole näköpiirissä ja tuttu kaveri huokaisi helpottuneena.

Ferrarin väen keskuudessa on lyöty vetoja, tuleeko kovasti pidetty hiljainen suomalainen takaisin vai ei. Tässä tapauksessa panoksena oli sata euroa sen puolesta, ettei Räikköstä nähdä Fernando Alonson tallikaverina 2013.

Vaikka lopullinen sinetti on viimeistelemättä, eiköhän Räikkönen jatka nykyisen sopimuksensa mukaisesti Lotuksella myös ensi vuonna. Siitä tietysti voisi taittaa peistä, pystyykö Enstonen tehdas rakentamaan yhtä varmasti yhtä kilpailukykyisen auton myös ensi vuodeksi kuin vaikkapa Ferrari, McLaren tai Red Bull.

Saksalaismedialla on ihan oma arvailukierroksensa nyt 300. GP-viikonloppuaan juhlivan Michael Schumacherin jatkamisesta.

Sen kaikkein lähimpää tilannetta seuraavan toimittajan Michael Schmidtin mukaan hänen kaimansa jatkaa varmuudella Mercedeksellä, mutta toiset taas kehittävät jännitteitä työntämällä jo Lewis Hamiltonia tiimiin Schumacherin paikalle.

Suomalaisittain kuskimarkkinat ovat selkeät, kun Räikkösen ja mitä ilmeisimmin Caterhamilla jatkavan Heikki Kovalaisen lisäksi kilpakuskiksi tulee myös Valtteri Bottas.

Kovimman kaatosateen aikaan iltapäivällä McLarenin lämpimässä varikkokanttiinissa kysyin manageri Didier Cotonilta Bottaksen näkymistä. Hänen mukaansa tilanne on normaali, minkä päättelin merkitsevän urakehityksen vievän ensi kaudeksi Williamsin kilpakuskiksi.

Turun Sanomat, Spa

HEIKKI KULTA